Hopp til innhold

Sydvaranger i møter med demonstranter

Miljøorganisasjon blokkerer jernbanelinja.

Neptune Network blokkerer jernbanen til Sydvaranger gruve

Neptune Network blokkerer jernbanen til Sydvaranger gruver for å demonstrere mot utslippene i Bøkfjorden.

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Miljøorganisasjonen Neptune Network vil fortsette sin blokade av jernbaneskinnene til Syvaranger gruver frem til klokken 14 idag.

Organisasjonen aksjonerer mot Syvaranger gruves produksjonsutslipp i Bøkfjorden, og i morges hadde de et møte med ledelsen i selskapet.

– Selv om vi ikke ble enige om noe, var møtet positivt. Vi skal ha et nytt møte klokken 14, sier leder for Neptune Network, Frank Hugo Storelv.

Frank-Hugo Storelv

Frank-Hugo Storelv

Foto: Arnstein Jensen / NRK

Slo opp telt på jernbanelinja

Det var i går at demonstrantene fra miljøorganisasjonen tok seg inn i Sydvaranger gruves område for å demonstrere mot produksjonen og giftutslippene.

Også tidligere har organisasjonen aksjonert mot gruveselskapet.

Leder for Neptune Network, Frank Hugo Storelv, fortalte i går kveld at de foreløpig ikke åpner blokaden, men at de ønsker et møte

Villige til å lytte

– Det vi skal snakke om er hva skal skje fremover nå, og vi er veldig tydelig på våre krav, og det skal vi meddele til dem. Så får vi høre hva de sier, sier Storelv.

Daglig leder i Sydvaranger Gruve AS, Per Helge Høgaas, sier de er villige til å høre på miljøorganisasjonens synspunkter, men vil ikke kommentere saken ytterligere før etter møtet i dag.