Hopp til innhold

Redningsaksjonen avsluttet

Muligheten for å finne den savnede fiskeren i livet er minimal etter at fiskebåten «Fjordgårdbuen» forliste mandag kveld.

Redningsaksjonen etter forliset på Mulegga nordvest for Tromsø mandag kveld er derfor avsluttet. I formiddag starter politiet letinga etter den savnede fiskeren.

Olav Bjørgaas ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge sier at aksjonen nå går over i en ny fase. Det er nå snakk om å søke etter en antatt omkommet person.

Den savnede fiskeren er den 59 år gamle Reidar Thule fra Karlsøy i Troms.

Har snakket med den overlevende

Det er politiets ansvar å lete etter omkommede personer. Operasjonsleder Steinar Gudmundsen ved Troms politidistrikt sier at politiet skal få hjelp av Forsvaret i letinga.

Politiet snakket mandag kveld med den overlevende fiskeren. Man ønsker foreløpig ikke å si noe om hva han har fortalt om det som skjedde på Mulegga i går kveld.

– Vi ønsker først å informere de pårørende før vi går ut offentlig, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen.

Klamret seg til vrakgods

Hovedredningssentralen fikk ved 20-tida mandag melding om at en person var funnet i live blant store mengder med garn og vrakgods i sjøen.

Den funne fiskeren ble fraktet til Universitetssykehuset i Tromsø i sterkt forkommet tilstand. Det står nå bra til med han.

Tre kystvaktfartøyer, to store og sju mindre båter ble satt inn i søket etter den savnede fiskeren.

«Fjordgårdbuen» er en 11 meter lang trebåt. Den er hjemmehørende i Botnhamn i Lenvik kommune på Senja i Troms. Båten er bygd i 1987 og utrustet blant annet for garnfiske.