Hopp til innhold

Gamsten: – Aldri mer TIL

Pengekrangelen mellom Tromsø idrettslag og pappa Ernst Pedersen gjør at Blackburn-proffen har mistet all tillit til klubben.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen åpner for å spille i norsk eliteserie, men ikke i TIL. – Å spille for Vålerenga er noe jeg har hatt lyst til å gjøre hele tida, sier han.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Jeg vet hva som er sant i den saken (med faren), og de har mistet min tillit. Jeg føler ikke at jeg trenger å gjøre noe for dem lenger, sier Morten Gamst Pedersen (28) til Nordlys .

Ernst Pedersen la inn et krav på rundt to millioner kroner overfor TIL – penger han mente å ha krav på ifølge en avtale da sønnen gikk til Blackburn.

TIL ville ikke utbetale pengene fordi den mente reglementet ikke åpnet for å honorere mer enn én part i en overgangssak.

Saken ble anket til Høyesterett, men Pedersen fikk avslag også der. .

– Ikke grådighet

Overfor Nordlys er Gamsten nøye med å påpeke at saken ikke har rammet ham personlig.

– Det er jo ikke jeg som skal ha pengene, men jeg vet at det var en avtale om kompensasjon. Det handlet ikke om grådighet, bare det som sto i kontrakten, sier han.

Morten Gamst Pedersen har ennå ikke forlenget kontrakten med Blackburn som går ut om en måneds tid. Finnmarkingen ser for seg å spille i Eliteserien en dag, men det blir ikke i klubben som i 2004 solgte han til Premier leauge.

– Å spille for Vålerenga er noe jeg har hatt lyst til å gjøre hele tida. Pappa har jo også spilt der.