Hopp til innhold

Dette er for mye for menighetsrådet

– Jeg blir kvalm, sier rådets leder om den verdenskjente duoen som gjør triks med penisene sine.

Puppetry of the Penis

Simon Morley og David «Friendy» Friend fremfører showet sitt i Lakselv til helga. Til menighetsrådets store fortvilelse.

Foto: Pressebilde

Til helga kan alle som ønsker det overvære et dypdykk i hva man faktisk kan gjøre med to peniser og fire testikler. Og det er ganske så mye mer enn hva de fleste er under inntrykk av.

Det er festivalen Midnattsrocken som setter opp showet «Puppetry of The Penis» i Lakselv til helga. Showet har gått sin seiersgang verden rundt siden 1998 – og har til og med vunnet en Tony Award.

Oppsetningen har blitt hyllet av kjendiser som Hugh Grant, Naomi Campbell, Elton John, Bono og The Beckhams. Sist Puppetry of the Penis var i Norge spilte de for fulle hus i hele to uker på Latter i Oslo.

Blir kvalm

Men showet er langt over streken, mener Henry Olsen, leder for menighetsrådet i Porsanger.

– Jeg blir rett og slett kvalm over at de kan tillate seg å sette opp noe så usmakelig. Som leder i menighetsrådet tar jeg sterk avstand fra dette. Jeg er sjokkert, sier Olsen til Finnmark Dagblad.

Kjønnsorigami

Showet, som stort sett går ut på triks man kan gjøre med penis, såkalte dick tricks, har altså gått i over ti år, og har blitt fremført for over 10 millioner mennesker verden rundt – blant annet på Broadway og på West End i London.

De to australske artistene kaller det de driver med for kjønnsorigami – og fremfører triks som hamburgeren, eiffeltårnet, loch ness-monsteret og fallskjermen.

Og hvis du enda lurer på hva det går ut på: De vrir, vrenger, bretter, drar og ordner med kjønnsorganet sitt på måter som får det til å se ut som noe annet enn hva det egentlig er.

Mener det flytter grensen for langt

Olsen mener bookingen er svært uheldig, fordi det kan bidra til å flytte grenser han mener ikke bør flyttes på.

– Jeg skal ikke være noen moralens vokter i forhold til kristne verdier, men det er ikke tvil om at dette kan bidra til å flytte grensene til de grader i gal retning.

Han mener likevel ikke vi skal skamme oss over nakenhet.

– Men det å gestikulere og aktivisere kjønnsorganer fritt er langt over streken.

– Bør se showet selv

Nå håper Olsen showet blir tatt av plakaten. Men det kommer ikke på tale, sier bookningsjef Stig Grøtta i Midnattsrocken.

– De som reagerer bør heller ta turen for å se, så kan de komme med kritikken sin etterpå. Det kan være noen som har misforstått noe, for dette er et show på lik linje med andre show. Den eneste lille forskjellen er at rekvisittene er artistenes peniser.