Hopp til innhold

Ukjent lysfenomen i Lyngen

Observert av 8 personer, men verken Meteorologisk institutt eller kontrolltårnet på Langnes vet noe om fenomenet.

Video nsps_upload_2010_3_1_21_14_11_2642.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Med mobilkamera ble lyset på himmelen over Lyngseidet filmet av Haldor-Inge Samuelsen.

Haldor-Inge Samuelsen var sammen med en gjeng på 7 andre menn for å gjøre vedlikehold i alpintanlegget på Lyngseidet da en av dem oppdaget lyset på himmelen.

– Plutselig var det en som ropte stopp, stopp, se, og da stoppet vi alt av maskineri. Først da han pekte opp la vi andre merke til det. Alle kikket mot himmelen og så da lysfenomenet, sier Samuelsen.

Haldor-Inge Samuelsen

Haldor-Inge Samuelsen ble mandag kveld overrasket av et merkelig rødlig lys på himmelen.

Foto: Privat

– 3-4 minutter på himmelen

Han forteller at de i flere minutter kunne observere lyset, som verken ga fra seg lyd eller noe annet merkbart, annet enn skuet.

– Lyset kom fra sørøst og gikk vest over himmelen. Det hele varte i 3-4 minutter. Det var helt stille, ikke en lyd kom derfra, sier Samuelsen.

– Den kom fra sørøst og først mot oss, før den dreide litt mer mot vest. Da hang den en stund i ro, før den fortsatte mot vest og da med litt høyere hastighet. Det tok kort tid fra den så tok løs før den forsvant igjen, men først ble det noe svakere lys. Deretter forsvant lyset, og kom tilbake ganske skarpt igjen før vi til slutt ikke så den mer, forteller Samuelsen.

Først beveget lysfenomenet seg, som fra bakken hadde en rødlig oransje farge, med jevn hastighet.

Flyplassen: – Totalt ukjent for oss

Lysfenomen på himmelen

I desember kunne man se et kraftig spirallys på himmelen over store deler av Nord-Norge. Så kraftig var ikke lyset denne gang, men fortsatt like mystisk for dem som så det.

Foto: Morten Kristiansen

– En av oss sa at endelig har de klart å skyte opp en rakett fra Kvitsjøen, den forrige kom jo snurrende, ler Samuelsen, og legger til:

– Det er rett og slett ikke godt å si hva det var. Det var noe vi ikke hadde sett før.

Og den oppfatninga har også Vervarslinga for Nord-Norge.

– Vi har ingen formening om hva det kan være. Det har ikke vært noen meteorologiske fenomener som kan tilsi dette, sier meteorologikonsulent Signe Alvarstein.

Heller ikke i kontrolltårnet på Langnes har noen meldt om dette lysfenomenet.

– Dette er totalt ukjent for oss. Det har ikke vært noe tema her i kveld, og vi har ikke fått noen rapporter om det før du nevner det nå, sier en ansatt der.

– Ingen meteor

Ifølge Haldor-Inge Samuelsen var bevegelsene til lyset mer likt et helikopter enn noe annet, bortsett fra at de ikke kunne høre de samme lydene.

– Og en meteor kan det ikke være, for vi kunne se den alt for lenge. Bevegelsesmønsteret var overhodet ikke meteorlignende, sier han.

Hva kan dette være? Kommentér saken under!

LES OGSÅ:

Flere nyheter fra Troms og Finnmark