Hopp til innhold

North Energy først på børs

Altaselskapet North Energy ble i dag notert som det første børsnoterte oljeselskapet i Finnmark.

Video nsps_upload_2010_2_5_18_13_8_1301.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

De neste to årene kan oljeselskapet bruke to milliarder på oljeleting, og allerede neste uke er de med ut på leteboring i Norskehavet.

Finnmarks første

På hovedkontoret i Alta ble det en dag for store ord.

– Vi er det første børsnoterte selskapet med hovedkontor i Finnmark, det mener vi er relativt historisk. Vi er ekstremt stolte over å ha kommet hit, sier HMS-leder i North Energy Lars Tvedter.

De neste to årene kan de bruke to milliarder på oljeleting, og allerede neste uke er de med ut på leteboring i Norskehavet.

Venter funn

Erik Karlstrøm

Direktør i North Energy, Erik Karlstrøm.

Foto: Hege E. Johansen, Origo

I følge direktør Erik Karlstrøm regner de med funn i år.

– Vi planlegger den brønnen med ganske høy sannsynlighet, så vi vil bli skuffet i selskapet hvis vi ikke gjør et funn allerede i år. Og de brønnene vi borrer i år går alle sammen mot prospekter som kan komme i produksjon tidlig.

North Energy er et mellomstort lete- og utforskningsselskap lokalisert til Alta i Finnmark. Selskapet har per i dag ti lisenser fordelt på i hovedsak Norskehavet og Barentshavet, men har også to lisenser i Nordsjøen. Selskapet omfatter i dag 40 ansatte hvor de fleste er lokalisert til Alta og hovedkontoret, mens en mindre andel er lokalisert til underkontoret i Oslo.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.