Hopp til innhold

Bussjåfør ranet med pistol

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bevæpnet med pistol og med maske truet en mann til seg penger med pistol fra en bybuss tilhørende Cominor i Tromsø.

Raneren kom på Cominors Rute 24 ved busstoppet i Rødhettestien i Tromsø like før midnatt tirsdag.


– Dette er et væpnet ran som vi ser svært alvorlig på, sier operasjonsleder Steinar Gudmundsen i Troms politidistrikt til NRK.

Etter å ha truet til seg bussjåførens pengeveske, forlot raneren raneren åstedet til fots i retning Borgtunvegen. Det er foreløpig ukjent hvor mye penger raneren fikk med seg.

Brukte maske

I tillegg til sjåføren var det seks passasjerer i bussen, men ingen av disse ble skadd i ranet.

– Raneren hadde en lys maske foran ansiktet. Han hadde i tillegg på seg en blå tøyjakke med refleks-remser på ryggen, mørke bukser og hvite sko. Han skal være rundt 170 centimeter høy.

Bussen var kameraovervåket og politiet har sikret seg bilder fra ranet.

– Bildene er av brukbar kvalitet. Foreløpig har vi ingen mistenkte i saken, men etterforsker saken nå for fullt, sier leder for etterforskningsseksjonen i Troms politidistrikt, Odd Morten Pettersen til NRK.

Ifølge politiet snakket bussraneren nordnorsk dialekt.

Parkerer bussene i protest

En bussjåfør ble i romjula ranet med kniv i Tromsø. Bussranene opprører sjåførene i selskapet.

Onsdag formiddag parkerer sjåførene bussene en time i protest.

– Vi vil ha kontantbehandlingen bort fra bussene, og har kommet med flere forslag overfor eierne våre Troms fylkeskommune. Dessverre har vi ikke fått respons, sier hovedvernombud Tor Erik Johansen til NRK. Han håper samtlige sjåfører slutter opp om dagens protest.

Tar saken på alvor

Driftssjef i Cominor, Magnar Nilssen, sier han tar sjåførenes aksjon til etterretning.

– Men vi hadde dialog med tillitsmannsapparatet sist i forrige uke i forbindelse med ranet vi hadde av en våre busser i romjula, så vi er i en prosess og tar dette på alvor. Vi er likevel hele tiden avhengig av våre eiere i forhånd til hva vi gjør, understreker han til NRK.

Cominor har på vel to år opplevd at fire av deres sjåfører er blitt ranet, men dette er første gang at en av deres sjåfører er blitt truet med pistol.

– Det sier meg at det er blitt et hardere miljø der ute og at det finnes folk som ikke skyr noen ting for å få tak i penger.

Ifølge Nilssen blir sjåføren deres tatt godt vare på.

– Vi har vært med han siden ranet og har etter hvert, og dessverre vil jeg si, fått opparbeidet oss rutiner for hvordan vi skal håndtere denne typen saker. Sjåføren har det etter forholdene bra og takler dette på en bra måte, vil jeg si.

Ventet ikke ran så raskt

Fylkesråd for samferdsel, Kari-Anne Opsal (Ap) forsikrer at Troms fylkeskommune tar bussranene på alvor.

– Jeg hadde satt av et møte med Cominor om to uker, men hadde selvsagt ikke ventet at det skulle gå så kort tid før neste gang en av deres busser ble ranet. Nå vil jeg prøve å få til et møte allerede i morgen, sier Opsal til NRK.

Hun tror det er problematisk å fjerne kontanter helt fra bussene, men understreker at Troms fylkeskommune som eier ikke har konkludert hva de skal gjøre for å komme bussjåførene i møte.

– Nå vil vi først høre på hva de har å si, det er de som vet best hvor skoen trykker. Men jeg kan likevel forsikre om at vi vil lytte og ta deres meninger på alvor, understreker hun.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark