Hopp til innhold

- Kan velte regjeringen

Intern uenighet om blant annet motorferdselloven kan velte regjeringen, tror høyrepolitiker.

Frank Bakke Jensen
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stortingsrepresentant for Høyre, Frank Bakke Jensen mener arbeidet med ny motorlov kan velte regjeringa.

Arbeidet med den nye motorferdselsloven kan velte regjeringa.

Det mener Stortingsrepresentant for Høyre, Frank Bakke Jensen

Dragkampen mellom regjeringspartiene har pågått i flere år, og denne saken er bare en av flere der partiene har vært uenige, mener Bakke Jensen.

– SV og Senterpartiet fremstår som opposisjonspartier i regjeringen på mange felt, så jeg tror regjeringen må levere noe for å skape et inntrykk av at de sitter som flertallsregjering.

Det er snart tre år siden forslaget til ny motorferdsellov kom fra Direktoratet for Naturforvaltning, og fortsatt er ikke loven ferdig. Bakke Jensen mener dette vitner om en regjering i oppløsning

– Når det hoper seg opp med saker som regeringa ikke klarer å få til behandling i Stortinget, er dette et klart bilde på at dette er en regering i full oppløsning.

Kan bli klar i år

Parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, Helga Pedersen, avviser utspillet fra Bakke Jensen og sier at regjeringa er enige om flere deler av den nye loven og at den vil komme på plass i løpet av året.

Helga Pedersen

Parlamentarisk leder Helga Pedersen (Ap)

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

– Vi har gode diskusjoner rundt motorfedsel og trakk mange konklusjoner i fjor vår som er godt kjent, og som for Finnmarks del innebærer at regelverket skal være sånn som i dag.

Hvor lang tid vil det gå før ny motorferdselslov er på plass?

– Det skal jeg være forsiktig med å si noe veldig bastant om, men jeg regner med at vi kommer til konklusjoner i løpet av året.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.