Hopp til innhold

LEGO i dag - ingeniører i framtida

Det har vært knallharde robotkamper over hele landet. I Alta gikk Altatottan av med seieren i First LEGO League.

Altatottan

Altatottan vant First LEGO League 2009 i Alta

Foto: Kita Eilertsen / NRK

Teknologiturneringa First LEGO League for barn ble arrangert over hele landet i helga. I Alta stakk laget "Altatottan" av med seieren.

– Fantastisk! Utrolig! utbrøt en av guttene på Altatottan da det var klart at laget stakk av med hovedpremien, en stor gul LEGO-pokal. Dermed vanker det også en tur til Sverige på de teknologiinteresserte ungdommene.

Teknologi

First LEGO League er en lagkonkurranse i teknologi for ungdom mellom 10 og 16 år. Det skal bygges en robot i de kjente byggeklossene, som skal programmeres til å gjøre bestemte oppgaver. Lagene hadde åtte uker på seg til å løse flere oppgaver.

En av de praktiske oppgavene var å designe og bygge en robot av LEGO-klosser. En robot som skulle utføre bestemt oppgaver på et bord og oppnå poeng ut fra det.

Samtidig arbeidet de med andre oppgaver, blant annet en vel så viktig teoretisk presentasjon.
Målet med First LEGO League er å gjøre flere ungdommer interessert i teknologi. Ungdommene som bygger LEGO i dag er kanskje fremtidens ingeniører.

Hurtigguttan fra Bossekop skole

Hurtigguttan vant robotkonkurransen

Hurtigguttan

Eirik Skoglund Daler var en av deltakerne på laget Hurtigguttan fra Bossekop skole. Han var veldig spent før robotkonkurransen. Og i den delen knuste de konkurrentene.

– Det er litt surt å ikke bli champions, men jeg er fortsatt veldig glad for at vi vant robotkonkurransen, sa Eirik Skoglund Daler etter at laget hans hadde mottatt den gule LEGO-pokalen.

Eirik sier han vil fortsette med robotprogrammering dersom han får sjansen.

Harstad og Finnsnes

I nord ble det holdt LEGO-turnering i Alta, Harstad og på Finnsnes. I Alta var det ”Altatottan” fra Alta ungdomsskole som stakk av med seieren – og ble ”First LEGO League Champions”.
I Harstad var det ”Team Divinus” fra Sørreisa sentralskole som vant, mens det på Finnsnes var Fiba-gjengen fra Finnsnes barneskole som vant.

Vinnerne får nå reise videre til den skandinaviske finalen i Eskilstuna i Sverige den 28. november.

Les mer:

Konkurrerer med LEGO-roboter

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.


Flere nyheter fra Troms og Finnmark