Hopp til innhold

Raser mot fylkesråd

Ansatte ved videregående skole i Målselv mener de er blitt ført bak lyset.

De ansatte ved Høgtun videregående skole i Målselv reagerer kraftig på at fylkesråden for utdanning vil legge ned deres skole uten at de er informert.

Troms fylkeskommune må spare 30 millioner kroner på skolesida, og vurderer å legge ned Høgtun og andre skoler i fylket.

Talsmann for de ansatte på Høgtun videregående i Målselv Georg Blickfeldt reagerer på at fylkesråden for utdanning, Pål Julius Skogholt, i NRK i morges var ute og konkluderte med at skolen deres skal legges ned.

– Fylkeskommunen er vår arbeidsgiver, og det er ingen derifra som har informert oss. Vi er totalt uvitende til hva som foregår. Det er uakseptabelt og i strid med arbeidsmiljøloven.

- Uhørt!

Dette skjer uten at de ansatte er informert, og før en evalueringsrapport om regionskolemodellen fylket har bedt om er kjent.


– Det vi har vært forespeilet er det skal foretas en evaluering først, og at man i lys av denne skulle diskutere hva man gjør videre. Her konkluderer fylkesråden før andre i det hele tatt har fått se evalueringa og før man har hatt en demokratisk debatt. Det er helt uhørt, sier Blickfeldt.


Så dere kjemper både mot prosessen og selve forslaget?

– Noen må jo vise oss tallene som viser at oppbygging av en helt ny avdeling på Bardufoss økonomisk rettferdiggjør å flytte fra en god skole på Høgtun.

- Hvor skal elevene flyttes?


De Høgtunansatte hadde møte i formiddag og Blickfeldt reagerer på at deres skole, med fulle klasser, er tenkt flyttet eller slått sammen med Bardufoss.

– Da må vi altså flytte fulle klasser til ikke eksisterende lokale. Ved Bardufoss gjør de det helt klart at de ikke har rom til våre elever.

Også regionrektor Jan Myrmel ved Indre Troms videregående skole - som Høgtun er en del av - reagerer på at de ansatte ikke er informert før fylkesråden konkluderer.

Framtida for de videregående skolene i Troms skal behandles i fylkestinget i desember.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark