Hopp til innhold

Kjempeoverskudd i FeFo

Og noen av pengene vet de hva de skal bruke til.

Jon Meløy

Jon Meløy.

Foto: Finnmarkseiendommen

Direktøren for Finnmarkseiendommen (FeFo), Jon Meløy, er fornøyd.

Med salg av eiendommer og erstatning for Gartefjellet i Lebesby kommune har FeFo dette driftsåret et overskudd på 17 millioner kroner, men det er enda ikke klart hva pengene skal brukes til:

– Der vil vi igangsette en prosess med mange aktører, slik at Finnmarks befolkning og politiske organer i Finnmark få være med på å diskutere det, sier Meløy.

Sponsing

Men styret FeFo har allerede bestemt at de skal satse på sponsing.

Meløy understreker at de ikke kommer til å bli noen stor sponsor, men at de vil støtte flere tiltak i Finnmark. Det er spesielt to prosjekter som er plukket ut, som vil få litt penger fra Meløys overskudd.

– Vi skal gå inn i et samarbeid med Kirkenes IL når det gjelder den største innendørs turneringen i fylket for barn og ungdom.

– Og styret har sagt ja til at vi skal delta i noe som heter Team Finnmark, der vi skal være med på å gi økonomisk støtte til ungdommer i hele finnmark slik at de kan drive idrett på et høyt nivå. Og det gjelder både innenfor fotball og innenfor ski.

Midre overskudd neste år

Det er store verdier Finnmarkeiendommen sitter som grunneier for. Overskuddet i år er ekstraordinært, og direktøren forventer ikke et like godt resultat i 2010.

– Jeg tror overskuddet vil bli noe lavere fordi vi sannsynlig ikke vil få like mange salg av eiendommer som vi har hatt i år, og vi vil heller ikke få noen erstatning. Men vi vil ha en trygg og god økonomi med et overskudd også neste år.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark