Hopp til innhold

”Verdensrekord” i måseeggspising

NRK P3-reporter Nareas Sae-Khow har satt verdensrekord i å spise flest måseegg. Tror du at du kan slå han?

Video nsps_upload_2009_6_25_12_57_39_276.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Reporter: Nareas Sae-Khow Foto/redigering: Kent-Einar Myreng

NRKs Nareas Sae-Khow tok onsdag verdensrekorden i antall spiste måseegg etter hverandre.

Siden det fra før av ikke finnes noen offisiell rekord på antall spiste måseegg, ble prestasjonen på fire hardkokte og ett rått egg erklært som verdensrekord – direkte på lufta i radioprogrammet Banden på P3 - selv om alt kom opp igjen.

Banden har hver uke radiospalten ” Ønsk deg en sak ”, hvor lytterne sender inn reportasjeforslag til ukens utvalgte reporter. Men det er opp til programlederen selv å bestemme.

Forslaget som ble plukket ut denne uken var innsendt av lytter Sindre Haakonsen:

”Du skal få din egen verdensrekord. LYKKE TIL!!!”

- Og hva er vel mer nærliggende enn å ta en verdensrekord i kategorien spising, når man ikke har noen spesielt stortalent innen løping og dessuten har dårlig tid? Det var lett å gå for verdensrekord i måseeggspising – når man først er her i Tromsø og Nord-Norge, forklarer Nareas.

Måse-egg
Foto: Kent-Einar Myreng / NRK

- Jeg kikket selvsagt i boka Guinnes World Records 2009 og søkte rundt på deres nettsider , og fant ut at de ikke lenger registrerer hurtigspisingrekorder, på grunn av helsefaren dette kan medføre. Så da var det jo bare å ringe IFOCE (International Federation of Competetive Eating), og de fortalte at de bare har en offisiell rekord på vanlige hønseegg. For øvrig 65 stykk hardkokte på 6 minutter og 40 sekunder!

Ettersom det tilsynelatende ikke finnes noen offisiell verdensrekord så var det dermed bare å spise i vei mens butikkmedarbeider ved A. Dragøy, Øyvind Hansen, var tilstede som uavhengig observatør.

Rekordforsøket stoppet på 4 hardkokte egg, kronet med ett rått – før det hele kom opp igjen. Verdensrekord – direkte på NRK P3!

OBS. Mattilsynet anbefaler ikke gravide og barn å spise måseegg på grunn av giftinnhold. Ellers bør man ha et begrenset inntak.

Hva synes du om denne verdensrekorden – vet du om noen som har spist flere måseegg enn dette?

Flere nyheter fra Troms og Finnmark