Hopp til innhold

Frp spilte «Innvandrervisa» på valgstand

- Ikke rasistisk ment, mener Porsanger Frp.

Innvandrervisa
Foto: uhort.no

Fremskrittspartiet i Porsanger hadde lørdag stand på torget i Lakselv i Porsanger.

Under seansen ble låta «Innvandrervisa» sendt over høytaleren.

Vi er alle sammen innvandrere i det norske land. Vi stjeler og vi sloss, og tar jobben fra norske mann. Vi er alle sammen del av den store mørke plagen. Og hadde det vært opp til Hagen, hadde vi måtte dra på dagen, ja...

Innvandrervisa av Stian Karlsen

- Vårt motiv var å ironisere over innvandrerdebatten. Det er bare å lese teksten til «Innvandrervisa». Den er ironisk ment og henger ikke ut andre enn de som måtte være rasister, sier formann Torgeir Thomassen i Porsanger Frp.

- Ikke rasister

Torgeir Thomassen

Torgeir Thomassen, formann i Porsanger Frp.

Foto: Karen Inger Lise Anti / NRK

På forsiden av den samiske avisa Ságat tirsdag er overskriften «Frp hetset innvandrere», men det tar Thomassen sterk avstand fra.

- Vi er ikke rasister. Dette er den gamle leksa vi alltid møter når vi er med i innvandrerdebatten. Jeg er helt sikker på at om andre spilte låta, så ville det ikke blitt reagert.

- Men legger dere ikke litt opp til det selv?

- Da må man se på hvor mange som var der. Det var 3-4 stykker. Men igjen; omtaler vi innvandrere, så blir vi kalt rasister. Og om vi ikke gjør det, så er vi sikkert rasister da også, sukker han.

- Veldig spissformulert

Stortingsrepresentant for Finnmark Frp, Jan Henrik Fredriksen var innom standen i Lakselv og kjenner til at låta ble spilt.

- Dette er ikke noe Fremskrittspartiet reiser rundt og spiller offentlig. Budskapet er veldig, veldig spissformulert. At teksten er over kanten har jeg ingen problemer med å se, sier Fredriksen til avisa.