Hopp til innhold

Mer politi av krisepakken

Politiet får 640 nye stillinger av regjeringas krisepakke.

Politi

242 millioner kroner til politiet betyr mer synlig politi i gatene, ifølge Anne Marit Bjørnflaten.

Foto: Fjeldstad, Knut, Knut Fjelstad / SCANPIX

I går la regjeringen frem en krisepakke mot økonomiske nedgangstider , hvor kommunene og samferdsel var de to store vinnerne.

Men også Politiet kommer styrket ut av ekstratiltaket.

Politiet får samlet 460 årsverk til sivile stillinger, men konkret hvordan det slår ut for hvert enkelt politidistrikt er ikke klart.

– Fordelinga til politidistriktene er ikke klar ennå, men det er klart at Nord-Norge kommer til å få en betydelig andel, sier leder Anne Marit Bjørnflaten i justiskomiteen på Stortinget.

Operativt arbeid

Anne Marit Bjørnflaten

Leder Anne Marit Bjørnflaten i justiskomiteen i Stortinget.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

I regjeringas tiltakspakke for å stimulere sysselsettingen som ble lagt fram i går, får politiet 242 millioner kroner, som tilsvarer 460 nye sivile årsverk i politi- og lensmannsetaten.

Dette betyr at om lag 280 polititjenestemenn kan frigjøres til operativt arbeid: Fra stillinger som blant annet arrest-forvarere, transportører, og grensekontrollører.

Mer aktivt og synlig politi

Hvordan vil folk merke dette, Bjørnflaten?

– Dette betyr flere politifolk i aktiv tjeneste, og det betyr mer synlig politi.

– Hvordan tilgodeses distriktene som i dag dekker store områder.

– Alle politidistrikter kommer til å få ekstra stillinger som følge av dette. I krisepakka tar vi det største løftet noen sinne i forhold til å få sivile stillinger inn i politiet, svarer komitelederen.

Fengsel-oppgradering

I tillegg til dette betyr krisepakken en styrking av justis-sektoren på andre områder.

Blant annet gis det 110 millioner kroner til vedlikehold og oppgradering av fengslene, 20 millioner kroner til IKT-tiltak i kriminalomsorgen, og 10 millioner kroner til videokonferanseutstyr for domstolene.