Hopp til innhold

- Bra med gjennomgang

Finnmarksbenken på Stortinget postitive til at Riksrevisjonen skal granske reindriftsnæringa.

Reinsdyr
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Det er svært positivt at Riksrevisjonen gransker Statens forvaltning av reindriftsnæringen, det er reaksjonen fra Finnmarkspolitikere på Stortinget.

SVs Olav Gunnar Ballo tror at en slik granskning vil kunne gi positive resultater for næringen.

- Behovet for tiltak har eksistert lenge, men få har blitt gjennomført. derfor mener jeg det er positivt at Riksrevisjonen skal se på dette med kritiske øyne.

Også Frps Jan Henrik Fredriksen mener det er på høy tid at forvaltningen av reindriften ettergås.

- Vi har att et ustyre i to år hvor man overhode ikke har forholdt seg til de vedtak stortinget har gjort når det kommer til antall dyr.

- Tar for mye urfolkshensyn

Olav Gunnar Ballo

Olav Gunnar Ballo (SV)

Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Både politikerne og reindriftsforvaltningen har vist unfallenhet i frykt for å trå samiske interesser på tærne, mener Ballo. Han mener denne politiske korrektheten Ballo er mye av årsaken til problemene i reindriftsnæringen.

- På grunn av dette oppfattes det som ikke stuerent å skulle si at det er for mye rein, det produseres for lite verdier og sysselsettingsgraden er lav. Det må vi gjøre noe med.

Ballo håper Riksrevisjonen vil ettergå reindriftsforvaltningen like uredd og nøye som de har gjort med stortingspensjonene.

- Jeg håper Riksrevisjonen er like tydelig i denne typen spørsmål, og ikke søker å fremstille dette med en politisk korrekthet hvor de skyver saken inn under teppet.