Hopp til innhold

- Det klikket totalt for dem

Familien Bjerkli fikk ingen god opplevelse under Dana-cup da det Russiske fotballaget Khimki angrep spillere og tilskuere.

TIL angrepet
Foto: Fnn Foldsted / SCANPIX

Onsdag spilte Tromsø ILs guttelag på 16 år mot det russiske laget Khimki. Kampen var amper og russerne pådro seg 10 gule kort, fire røde og to straffer imot seg.

Og da dommeren blåste av kampen på grunn av at russerne hadde for få spillere igjen på banen og ga seieren til Tromsø klikket det for de russiske guttene.

- Klikket totalt

Trude Bjerkli
Foto: Privat

Trude Bjerkli som er kone av treneren til TIL og mamma til en av spillerne opplevde situasjonen på nært hold. I tillegg til mannen og sønnen hadde hun sin ti år gamle datter på andre siden av banen og en to måneder gammel baby ved siden av seg.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Det klikket totalt for dem. Da sparket og slo. Etter noen minutter så jeg en komme rett mot meg, jeg løp fra barnevogna som sto ved siden av et svensk lag, sier Trude Bjerkli til NRK.

Hovedtrener Stein Hugo Bjerkli forteller at spillerne har reagert forskjellig, noen har grått, mens noen er klar for neste kamp.

- Det har vært traumatisk for mange. Det er jo en uvant situasjon, Men alle er med godt til mot, sier Bjerkli.

Trenerne angrep

Trude Bjerkli er sjokkert over de russiske trenerne som etter hvert hev seg med i kampen.

- Først sto de bare å så på i noen minutter, men så gikk også de til angrep, sier Trude som også sier at de er veldig glad for at det russiske laget ikke deltar på Norway Cup, som Tromsø-laget skal delta på kommende søndag.

Men laget tar forhåndsregler. I går kveld spilte de kamp mot Konnerud, der vant de 3-0. Da fulgte sikkerhetsvakter kampen som ble spilt på en "hemmelig" bane.

Les også: Tromsøs guttelag banket opp

Føler seg ikke trygge

Khimki ble riktignok ikke sendt hjem, men utvist fra turneringen. Det bekymrer laget.

- Khimki har hele 5 lag her nede og vi føler oss ikke trygge, sier Trude Bjerkli.

Norway Cup-sjef, Frode Kyvåg, sier at det er leit at lag oppfører seg slikt.

- Man blir jo trist og lei seg når man hører slikt. Det må jo være et mareritt for både spillerne og arrangørene, sier Kyvåg.

Kan ikke skje i Norway Cup

- I Norway Cup har vi gode beredskapsplaner hvor vi tar høyde for alle slags ulykker og hendelser som kan skje. Det som skjedde i Dana Cup kommer ikke til å skje i vår turnering, avsluttet Kyvåg.

Trude Bjerkli forteller at det ikke er første gang at det russiske laget lager bråk.

- Vi er veldig skuffet over Dana cup, for akkurat dette laget gjorde dette i fjor også, men fikk komme tilbake til cupen, avsluttet Bjerkli til NRK.