Hopp til innhold

Vei til Nervei utsatt

Byggingen av ny vei mellom den veiløse bygda Nervei inne i Tanafjorden og Nordkynveien er utsatt.

Kart over Nervei
Foto: NRK

Årsaken er at veiprosjektet må ut på anbud. Det sier leder i Nervei Veilag, Solfrid Pettersen. Den sjøsamiske bygda med 40 innbyggere har tidligere tatt spaden i egen hender og begynt å bygge, samt samlet inn 300.000 kroner.

- Vi berammet en oppstart til 15. juli, men siden vi er berørt av offentlig anskaffelsesregler kan det bli en uke eller mer utsettelse på oppstarten, sier Solfrid Pettersen.

Innbyggerene har kjempet i en årrekke for å bli tilknyttet riksvei 888.

Sparepenger

Første fase av veibyggingen vil koste 7 millioner kroner. Til dette har fylkestinget bevilget 1,6 millioner, Gamvik kommune bidrar med 50000 kroner, Landbruksavdelingen hos fylkesmannen med 300000, Sametingsrådet 400000 og 300000 kroner kommer fra egne sparepenger hos innbyggerne. I tillegg vil de bidra med dugnad fra første spadetak. Byggingen starter selv om prosjektet ikke er fullfinansiert.

Verken samferdselssjef i Finnmark, Per Bjørn Holm-Varsi, eller ordfører i Gamvik, Marius Nilsen, kan love penger til veien ut fra det fylkeskommunale eller kommunale budsjettet.

- Jeg tror det kan være vanskelig for andre å forstå hvor avhengig man er av vei når man har vei, da tenker man ikke på det, sier Pettersen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark