Hopp til innhold

Bassist i elite-orkester

Et kammerorkester i verdensklasse spilte for første gang i Norge under Festspillene. Og Harstad-bassisten Knut Erik Sundquist er en av to norske medlemmer.

Knut Erik Sundquist
Foto: Arild Moe / NRK

Mahlers kammerorkester er en slags voksenutgave av Mahler ungdomsorkester.

Og i 1997 – da mange medlemmer av ungdomsorkesteret var blitt for gamle til å delta – fant noen på at de ville fortsette å spille sammen. Nå er kammerorkesteret et prosjektorkester med gjestedirigenter. Om en måned spiller det i Spania, så står festivaler rundt om i Europa for tur utover høsten.

Orkesteret har rundt 40 medlemmer fra 20 land.

Festspilldirektør Birger Carlsen er svært stolt over å få Mahler Chamber Orchestra til Harstad, og peker på bassist Knut Erik Sundquist som den direkte årsaken.

I fjor spilte Sundquist ”Kontrabassen” på Festspillene.

– Det å spille i kammerorkesteret er mye mer enkelt, det er som en tur i parken, sier han i en pause i øvingene foran to konserter kammerorkesteret skal ha i Harstad.

Dirigentkomet

Dirigent Robin Ticciati berømmer medlemmene av Mahler Chamber Orchestra.

– De elsker det de gjør. Det er så mye varme og inspirasjon i rommet.

- Jeg er svært beæret over å være en del av dette, sier han. Selv er Ticciati regnet som en komet på den klassiske konserthimmelen.

I Harstad spiller Mahler Chamber Orchestra torsdag kveld i Kulturhuset, verker av Brahms, Stravinsky og Mendelsson-Bartholdy. Så er det konsert i Harstad kirke i forbindelse med kirkas 50-årsjubileum. Der spiller orkesteret sammen med Vokal Nord, blant annet Haydns Theresienmesse. Kjennere betegner den som usigelig vakker.

Det er avslutningskonserten i Festspillene.

Se video: Mahlers kammerorkester