Hopp til innhold

OL-Jansen trekker seg snart

Har ikke tid til å være styreleder i Tromsø 2018.

Petter Jansen

Styreleder i Tromsø 2018, Petter Jansen.

Foto: Helge Karlsen / NRK

Til Finansavisen signaliserer Petter Jansen at han vil fokusere på jobben som administrerende direktør i eiendomsselskapet Norwegian Property, og at han trekker seg fra styreledervervet i Tromsø 2018 ”så snart som mulig”.

Aksjonærene i Norwegian Property mener Jansen har hatt brukt for mye tid på Tromsø 2018, og for lite på selskapet han leder.

- Klarer ikke jobben

Alt Tromsø-arbeidet skal ha skapt irritasjon i Npro-rekkene, forparallelt har kursen jevnt og trutt tikket nedover.

- Petter Jansen er en kjempehyggelig fyr, men som administrerende direktør må han ta ansvar for selskapets elendige prestasjon. Han har hatt 18 måneder på seg, men har vist at han ikke klarer jobben. Dette er ikke personlig, og jeg håper han lykkes med OL-jobben, men oppfatter ikke Tromsø-vervet hans som veldig relevant, sier aksjonær Jonathan Baily til Finansavisen ifølge Nordlys.no.

Jansens opptredener i mediene det siste halvåret har i stor gradhandlet om striden knyttet til Bjørge Stensbøl og bruken av den innsidedømte PR-mannen Rune Brynhildsen.

Jansen avdramatiserer

Petter Jansen selv adramatiserer det hele.

- Jeg signaliserte allerede i vinter at jeg ville stille min plass åpen, men Arild (Hausberg red. anm) ønsket at jeg skulle fortsette fram til statsgarantien var på plass, noe jeg sa meg villig til, sier Jansen til itromso.no.

- Vil du trekke deg før den tid?

- Nei, det har jeg ikke planlagt, sier Jansen til NRK.

Saken oppdateres.

(NRK/NTB)

Flere nyheter fra Troms og Finnmark