Hopp til innhold

Ambulanser avskiltet

Både i Hammerfest og Kautokeino har registreringsskiltene forsvunnet fra en ambulanse i dag.

Ambulanse
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Men det er ikke politiet som har fjernet skiltene.

- Vi vet hva som har skjedd, men det kan jeg ikke si så mye om. Det som pågår er sivilrettslige forhold, fortelles det fra Vestfinnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad .

Eierne forbannet

Arctic Ambulanse ved Johan Turi i Kautokeino er registrert som eier av begge ambulansene. Etter nyttår avsluttet Helse Finnmark ambulanseengasjementet med Arctic Ambulanse og andre private aktører, men ambulansebilene deres blir fortsatt brukt.

Altaposten skriver i dag at Turi og Bjørn Tangen i Ambulansetjenesten i Alta er forbannet fordi de mener Helse Finnmark skulle kjøpe også ambulansebilene ved overtakelsen.

- Bruker ambulansene uten å ha betalt

– Slik Helse Finnmark holder på nå, så bryter de loven, mener vi. Det er vi som står som eiere av bilene i både vognkort og motorvognregisteret. Sånn sett benytter de seg av vår eiendom uten tillatelse, sier Turi til avisen.

- Vi var sikre på at helseforetaket ville kjøpe oss ut og gi en fair pris for bilene. Men det skjedde ikke. Derfor bruker de nå bilene uten å ha betalt for dem, fortsetter han.

Vil bruke bilene i nød

Helse Finnmark forsikrer at avskiltede ambulanser ikke vil gå på bekostning av sikkerhet.

- Vi anser dette som ulovlig selvtekt, i og med at dette er biler som vi har lovlig disposisjonsrett for. Vi har også politianmeldt saken, og vurderer uansett å bruke bilene i en nødsituasjon. Liv og helse går foran, sier informasjonsleder Marit Kvarum til Finnmark Dagblad.