Hopp til innhold

Vill scooterjakt på bar asfalt

Men politiet i hælene prøvde scooterføreren å stikke av, i 120 kilometer i timen langs bar vei.

Scooteraksjon Krampenes 2
Foto: Kaspar Fuglesang / NRK

14 scooterkjørere prøvde å stikke av fra politiet under en scooteraksjon i helga.

Aksjonen, som var et samarbeid mellom reinpolitiet og Statens Naturoppsyn, ble holdt på Krampenes utenfor Vadsø lørdag.

- Vi kom over 14 snøscootere som vi ønsket å kontrollere fordi de var utenom lovlig løype. De kjørte da i alle retninger for å komme bort fra kontrollen, forteller Espen Kirkesæter, operasjonsleder i Øst-Finnmark politidistrikt.

Høy fart

Politiet klarte å få tak i fire av scooterkjørerne. De ti andre stakk av.

Krampenes scooteraksjon
Foto: Kaspar Fuglesang / NRK

En av rømlingene, som også hadde en passasjer på, raste av gårde på bar asfalt langs veien inn mot Vadsø, med politiet etter.

- Det var særdeles uforsvarlig kjøring i tre mil med politiet etter. Farta var oppe i 120 kilometer i timen, sier Kirkesæter.

Ingen skader

Under den ville ferden falt passasjeren av, men den skal ha kommet uskadd fra hendelsen. Politiet kommer nå til å bøtelegge de fire scooterne de fikk kontrollere for ulovlig kjøring. Men rømlingen kan sannsynligvis vente seg en strengere reaksjon.

- Dette er en mer graverende sak. Han vil bli etterforsket for flere forhold. Vi har jo opplysninger å gå etter for å finne ut hvem føreren er. Han vil bli følgt opp allerede i morgen. Det var særdeles uforsvarlig kjøring og det kunne fort gått galt, sier Kirkesæter.

Ulovlig kjøring flere steder

Også i Troms har politiet fått meldinger om ulovlig scooterkjøring. Men på grunn av ressursmangel sliter de med å få gjort noe med det.

- Vi har fått meldinger om ulovlig scooterkjøring fra flere deler av fylket, men det er dessverre lite vi får gjort med det, sier operasjonsleder Trond Amundsen.