Hopp til innhold

Advarer mot mann med bleiefetisj

Oppsøker helseinstitusjoner for å bli skiftet på.

Politiet ber pleieinstitusjoner i Nord-Norge være på vakt mot mannen som skal ha operert med falsk legeattest for å få dekket sitt helt spesielle behov.

Avisa Nordlys forteller om en voksen mann som skal ha oppsøkt flere institusjoner for å få hjelp til å få skiftet bleie på seg selv.

I begynnelsen av mars henvendte en mann i 30-årene fra Nordland seg til Barduheimen alders- og sykehjem med en falsk attest og en ryggsekk full av bleier.

Attesten viste at han, på grunn av fysiske problemer, var nødt til å få hjelp av personalet til å skifte bleie.

Ble lurt

- De ansatte på Barduheimen reagerte ikke på henvendelsen umiddelbart, sier politioverbetjent Katrine Grimnes ved Målselv lensmannskontor til Nordlys.

Men etter at mannen var dratt, begynte de å stusse på det som hadde skjedd.

- Og etter nærmere undersøkelser viste det seg at mannen ikke hadde noe reelt behov for hjelp, og at attesten var ”hjemmelaget”. Personellet syntes selvsagt dette var svært guffent, de følte seg både lurt og utnyttet, sier Grimnes til avisa.

I fjor høst var det de ansatte på Ellas Minne Bo - og rehabiliteringssenter i Bjerkvik som ble utsatt for mannens oppførsel.

Ikke anmeldt

Ingen av de to institusjonene har anmeldt mannen.

- Jeg har konferert med en jurist, og vi er kommet fram til at det ikke er noe umiddelbart ulovlig i dette, sier politioverbetjent Katrine Grimenes. Hun ber imidlertid pleieinstitusjoner være på vakt.

Kan bli seksuelt tilfredsstilt

Psykolog Thore Langfeldt ved Institutt for klinisk sexologi og terapi forteller til avisa at enkelte kan få en viss seksuell tilfredsstillelse av å ikle seg bleier.

- Dette kalles infantilisme, og innebærer et ønske om å bli behandlet som et barn.

Ifølge Langfeldt er ikke dette en veldig vanlig fetisj.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark