Hopp til innhold

- Full splittelse av Fiskeri-Norge

Leder Reidar Nilsen i Norges Fiskarlag er svært lite fornøyd med at fjordfiskerne får førsteretten til fisken i Finnmark.

Reidar Nilsen
Foto: Herskedal, Kjell / SCANPIX

- Det er utrolig at så mange velutdannede mennesker kan sette seg ned og finne på så mye tøv, sier lederen i Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, til Fiskaren.no

Det såkalte Kystfiskeutvalget, ledet av Carsten Smith, la i dag frem sin innstilling. I den foreslår de blant annet at folk bosatt langs Finnmarkskysten skal få en  særrettighet til fisken i havet. De foreslår også en ny fiskerisone, kalt Finnmarkssonen, som skal forvaltes lokalt.

Raser

Men finnmarking og leder Norges Fiskarlag, Reidar Nilsen, synes svært lite om forslagene fra utvalget. Han er redd for konsekvensene forslagene kan få for fiskerinæringen.

- Jeg har bare lest hovedpunktene, men jeg er utrolig skuffet over at de har klart å få til noe sånt som dette. Det ligger an til en full splittelse av Fiskeri-Norge hvis noe av dette får gjennomslag, sier han.

Håper på Stortinget

Nlisen håper nå at Stortinget vil la være å vedta forslaget fra Kystfiskeutvalget.

- Utvalget legger opp til en splittelse som jeg aldri, aldri har sett maken til. Vi advarte mot diskrimineringen og regionaliseringen som kom fram i den nylig avlagte kongekrabbemeldingen, og så kommer dette på toppen, sier Nilsen.