Hopp til innhold

Oppretter støtteapparat

Ordføreren i kommunen hvor to av de som er siktet i overgrepssaken mot to mindreårige jenter, tar grep.

- Vi har opprettet et støtteapparat hvor folk som er berørt av dette på en eller annen måte kan ta kontakt, sier ordføreren i en av kommunene hvor to er siktet for overgrep.

Ordføreren ønsker å være anonym for at ikke kommunen skal bli identifisert i denne saken.

I forrige uke ble det kjent at seks personer er siktet for overgrep mot to jenter i midten av tenårene.

Overgrepene skal ha skjedd i Troms i tidsrommet 2006-2007.

Fem av mennene er fra Troms, mens den ene er fra Østlandet.

Skoleansatt siktet

- Den ene som er siktet er ansatt i skoleenheten i kommunen. Fra det øyeblikket vi ble klar over denne saken har vi gjort de nødvendige grep, sier ordføreren i den ene kommunen til NRK.

Ordføreren opplyser at det nå er satt i gang en prosess knyttet til den siktedes stillingsforhold i kommunen, og at de ser dette i tråd med alvoret i saken.

En tidligere ansatt i samme kommune er også siktet i denne saken.

- Jeg kan ikke kommentere så mye rundt denne personen. Han er ikke lenger ansatt hos oss. Det jeg kan si er at han aldri har vært ansatt i skoleenheten hos oss, sier ordføreren til NRK.

Etter det NRK kjenner skal denne personen være en tidligere idrettstrener.

Begge de siktede skal være profilerte personer i den ene kommunen,

Ryktespredning

- Det er klart at det går rykter i et så lite samfunn. Folk er bekymret, spesielt med tanke på alvoret i denne saken. Men til syvende og sist er jeg sikker på at folk er opptatt av at denne saken skal bli håndtert på en slik måte at man ivaretar begge parter, sier ordføreren.

- Vi forholder oss videre til at dette er politiets ansvar, og vurderer fortløpende hvilke tiltak vi må sette i gang og hva slags informasjon vi må gi til de som er berørt, avslutter ordføreren.

Seksuell omgang

Fem av de seks er siktet for å ha hatt seksuell omgang med enten en eller begge jentene.

Seksuell omgang kan være ting som samleie eller oralsex.

Én har fått en mildere siktelse mot seg; han er siktet for å ha hatt seksuell aktivitet med mindreårige. Dette kan være for eksempel kyssing.

- Brorparten av mennene har innrømmet å ha gjort det de er siktet for, enten helt eller delvis. Dette betyr at vi nå er nærmere en oppklaring av denne saken, sier politifullmektig Børge Enoksen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til NRK.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark