Hopp til innhold

Ektepar dømt for vold og utpressing

Et ektepar fra Vadsø er dømt til 60 og 45 dagers fengsel for utpressing og vold mot en kvinne. Ekteparet, som begge er asylsøkere, truet blant annet med å offentliggjøre nakenbilder av kvinnen dersom hun ikke betalte dem 3000 dollar.

Mens ektemannen hadde intim kontakt med den fornærmede kvinnen i en hytte, stod konen utenfor sammen med en annen mann og filmet. Retten finner det bevist at ektemannen visste om filmingen. Han vinket etter hvert konen og mannen, som var maskert, inn i hytten.

Klippet av håret

Kvinnen ble plassert på en stol, og mens den maskerte mannen holdt henne klippet konen av deler av håret til kvinnen.

Den fornærmede kvinnen ble så gjort oppmerksom på at hun hadde blitt filmet. Ektemannen og konen sa de ville offentliggjøre filmen hvis ikke hun betalte dem 3000 dollar.

Konen straffes med fengsel i 60 dager, mens ektemannen straffes med fengsel i 45 dager. Retten legger vekt på at konen skal ha hatt en mer framtredende rolle

Begge får fradrag for 7 dagers utholdt varetekt.

19800 kroner i erstatning

I tillegg til fengselsstraff må de tiltalte betale erstatning til den fornærmede kvinnen på til sammen 19800 kroner. Begge må også betale saksomkostninger på 3000 kroner hver.

Konen må i tillegg til dette tåle inndraging av 43 200 kroner, for svart arbeid.

Vurderer anke

Forsvarer for konen, Per Steinhaug Johannesen, vil oppfordre henne til å anke saken. Han mener det er gjort feil i saksbehandlingen, og er uenig i bevisbedømmelsen.

Også aktor Johan Eggen vurderer å anke. Han la ned påstand om 120 dagers fengsel, mens dommen altså er på 60 og 45 dager.

- Vi vil de neste 14 dagene vurdere hvordan vi skal forholde oss til dommen. Det er for tidlig å si om vi vil anke eller ikke, sier Eggen.

Les også: Tiltalt for vold og utpressing