Hopp til innhold

Troms Kraft-konflikt i retten

Oppsagt markedsdirektør gikk til sak mot arbeidsgiveren.

- Troms Kraft var i sin fulle rett da styret avskjediget en av selskapets direktører i fjor,  sa advokat Jens Johan Hjort da han presenterte konsernet i retten i dag.

- Direktøren var illojal og måtte sparkes, fortsatte Hjort.

Den oppsagte direktøren har nå gått til sak mot Troms Kraft og krever at han får jobben tilbake.

Mistet jobben etter 11 år

Knut Einar Olsen har vært direktør i Troms Kraft Marked i nesten elleve år. I følge han selv har han bare fått gode tilbakemeldinger fra sine overordnede. Det vil si inntil i fjor vår. Da ledet Olsen et prosjekt som skulle utrede nye forretningsområder. Plutselig fikk han beskjed om at en av hans ansatte, og ikke han selv skulle rapportere til styret.

Dermed mente Olsen at han var fratatt ansvar, og sa at han ikke lenger kunne lede arbeidet med prosjektet. Dette førte til at han fikk en advarsel fra styret, og konflikten var et faktum.

Stemplet som illojal

Konsernledelsen mener at direktør Olsen var vanskelig å samarbeide med og at han var illojal, og i juli ble han avskjediget på dagen. At han frasa seg arbeidsoppgaver mener Troms Krafts advokat er med på å rettferdigjøre avskjede.

- Bedriftens holdning har vært at han skal ha fått mulighet til å korrigere dette, avskjedsgrunnlaget er større enn det, selv om dette er sentralt, sier Hjort.

- Misforstår

Knut Einar Olsen Advokat, Hjallis Bakke, mener at dette ikke er tilfellet.

- Det er tydelig at det er en del misfortåelser her, sier Bakke.

Han mener de skal få rettet opp disse misforståelsene i løpet av rettssaken.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark