Hopp til innhold

Full forvirring om Sydspissen

Forvirring om hvem som har gitt tilbud til hvem i den omstridte eiendomssaken på Sør-Tromsøya.

Grunneier Kyrre Løvoll sier til NRK at han for fire år siden tilbød Tromsø kommune å overta hans omstridte eiendom på Sydspissen av Tromsøya.

I følge Løvoll sto tilbudet i 18 måneder uten at kommunen ga ham svar.

Har ikke mottatt tilbudet

Men juridisk konsulent i Tromsø kommune, Georg Paulsen, sier dette ikke stemmer.

- Her på denne eiendommen har ikke vi registrert at Løvoll har kommet med noe tilbud. I så tilfelle så vil vi be om at han dokumenterer det og fremlegger kopi av dette tilbudet, sier Paulsen.

Kyrre Løvoll er for tiden på en Standby- båt i Nordsjøen og kommuniserer kun per e-post der han sier dette:

Ca ett år etter at jeg overtok, fikk jeg høre om at kommunen planla en sti over eiendommen, og tilbød da kommunen å overta. Tilbudet var gjeldene i ca 18 mnd, uten at jeg fikk noe som helst svar.

Kyrre Løvoll, Grunneier

Georg Paulsen hevder derimot de har gitt klart uttrykk ovenfor Løvoll hva kommunen ønsker, og at dette skjedde i fjor på samme tid.

- Kommunen har gitt klart uttrykk til grunneier om at vi anser den eiendommen som særdeles viktig eiendom for å sikre allmennheten fri ferdsel rundt sydspissen. Derfor så har vi i kommunen gitt uttrykk for at vi ønsker å overta den eiendommen, sier Paulsen.

Vil ikke selge

Nå har Kyrre Løvoll likevel snudd i saken og er ikke lenger interessert i å selge den omstridte eiendommen på Sør-Troms øya.

Han sier stedet er såpass spesielt at han selvsagt vil beholde eiendommen. 

 

Beliggenheten til eiendommen er så unik at jeg aldri vil kunne skaffe meg en slik eiendom igjen, så trangen til å selge er ikke stor.

Siden kommunen er i forhandlinger med meg, og skal kjøpe eiendommen, uten å ha spurt meg, går jeg ut fra at de vet hva jeg skal ha for den. Du må nesten spørre dem.

Kyrre Løvoll, Grunneier

Og vi spurte nettopp Tromsø kommune om hva de kan betale for eiendommen, men Paulsen vil ikke si noe om dette.

- Nei, altså når det gjelder konkret pris så kan ikke vi gå ut med det. Vi regner med å komme i en konkret forhandlingssituasjon med grunneier på et senere tidspunkt, sier Paulsen.