Hopp til innhold

Vil sikre fri ferdsel

Tromsø kommune løser omstrid hyttesak. Vil kjøpe eiendom for å sikre fri ferdsel på sydspissen av Tromsøya. 

Det har i lang tid vært konflikt mellom Tromsø kommune og en grunneier på sydspissen av Tromsøya. Det har forhindret folk flest i å bruke friområdet slik de gjorde før.

Kommunen vil nå løse problemet med å kjøpe den mye omtalte eiendommen. Det sier landskapsarkitekt Tone Hammer.

- Formålet med reguleringen er å gi allmennheten tilgang til de fjæreområdene rundt sydspissen. Samtidig har politikerne sagt at de ønsker å bygges en sti som henger sammen med strandpromenaden over Bjerkakerstranden og det området der og rundt hele sydspissen til Telegrafbukta, sier Hammer.

Vil sikre fri ferdsel

Kommunen vil at området skal gjøres om til et friområde for allmennheten. Eiendommen er i dag eid av Kyrre Løvoll. I lang tid har det vært strid om allmennhetens mulighet til å bruke området mellom Lanes og Telegrafbukta.

- Det er ut i fra at man ønsker å få stadfestet at området skal være allmenn tilgjengelig for alle, sier Hammer.

Kommunen vurderer å kjøpe området

Hammer forteller at Tromsø kommune har vært i dialog med Miljøverndepartementet og at de er villig til å gi støtte til kjøp av området.

- De kontaktene vi har hatt i forhold til å for eksempel søke tilskudd om å kjøpe området så har miljøvernmyndighetene vært positive til det, sier Hammer.

- Så dere vil få tilskudd dersom dere søker om det?

- Ja, eller vi kan jo ikke garantere det, vi må jo søke, men i utgangspunktet så har vi fått positive signaler på det ja, sier Hammer.

At området til slutt vil havne i Tromsø kommunes og allmennhetens hender er nærmere en løsning enn noen gang.

- Jeg vil jo anta at kommunen kommer til å kjøpe dette område når grunneier ønsker å selge det. Kommunen ønsker jo også bygge både gangsti og en strandpromenade og da er det jo lite hensiktsmessig at grunneier sitter på området, sier Hammer.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark