Hopp til innhold

Roter bort julegaver

Julegaver for tusenvis av kroner blir glemt igjen på kjøpesentrene.

Julegave
Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Senterleder ved Nerstranda kjøpesenter i Tromsø, Solveig Worum, har et rom fullt av handleposer som er verdt flere tusen kroner. Posene er fulle av julegaver som aldri vil bli lagt under juletreet.

– Dessverre er det mange som ikke husker hvor de gikk ifra posene sine, og dermed tror de at pakkene er tapt. Og det er synd, for de aller fleste som finner gaver er ærlige. Både kunder og butikkansatte leverer inn handleposene de finner i butikkene, sier Worum.

 

Senterleder Solveig Worum
Foto: Siv Helberg / NRK

Stresser for mye

Karina og Mona jobber på en av butikkene på kjøpesenteret og har følgende teori om glemske kunder.

– De har for mye å tenke på. Når de har seks handleposer å holde styr på, kan det fort blir for mye å få med seg alt, tror de.

En av vekterne på Nerstranda kjøpesenter, Tor Egil, er vekter og har nettopp tatt en runde i butikkene. Han har så langt funnet to bæreposer og en stor ryggsekk.

– Det er alltid sånn på denne tiden. Og det verste er at folk ikke etterlyser tingene sine. Dermed blir det vekternes jobb å prøve å spore opp de glemske kundene, forteller han.

Fort gjort å glemme

Lars Svendsen og Raymond Traasdahl har ikke starta julegavehandlinga enda, men det hender at de glemmer ting i butikkene.

– Det kan fort skje ja. Når man er ute i siste liten, sånn som oss, så er det fort gjort at man glemmer en av posene i en butikk. Men guttene bedyrer at de ville kommet tilbake og spurt etter julegavene, hvis de hadde kommet på avveie.

 - Vi samler nemlig alt vi finner, så det er gode sjanser for å finne igjen glemte handleposer, sier senterleder Solveig Worum.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark