Hopp til innhold

Politiet øker beredskapen foran helgens store MC-møte i Alta

Mener Hells Angels samler sympatisørklubber fra hele landet i Alta.

Bunkers MC

Bunkers MC i Alta har invitert til stor samling til helga.

Foto: Kai Erik Bull / NRK

Politiet øker beredskapen når representanter fra rundt 120 motorsykkelklubber fra hele landet samles i Alta til helga, ei samling i regi av den lokale MC-klubben Bunkers MC Alta.

Bunkers MC og en rekke av de inviterte klubbene sympatiserer med Hells Angels.

Frykter ikke konfrontasjon

Helgas samling ble også tema på dagens ledermøte i Vestfinnmark politidistrikt.

– Vi skal ha en beredskap som er dimensjonert for å kunne håndtere dette møtet, sier lensmann i Alta, Øyvind Lorentzen til NRK.

– Bør folk i Alta være bekymret?

– Nei, det vil jeg ikke si. Vi har ingen grunn til å tro at det skal bli noen konfrontasjon mellom miljøet som kommer hit og innbyggerne i Alta, sier lensmannen.

Hells Angels Norge bekrefter at to personer fra dem skal til Alta, men avviser at motorsykkelklubben har noen spesiell rolle under helgas arrangement.

– Vil ikke assosieres

MC-klubben avviser også alle påstander om at de er involvert i kriminell virksomhet. Men klubbens rykte var årsaken til at Bunkers MC ikke fikk leie kantina ved Høgskolen i Finnmark til helgas møte.

– Vi ønsker ikke å assosieres med de mytene og rykter rundt dette motorsykkelmiljøet. Derfor tok vi det valget at vi ikke leier ut til dem, sier Jørgen Masvik, daglig leder i Studentsamskipnaden i Finnmark til NRK.

LES OGSÅ: Dette er miljøene Kripos er mest redde for

Om motorsykkelklubbene får leie andre lokaler i Alta, er uvisst.

Det som offisielt står på sakskartet, er samordning av sesongens MC-treff.

Se TV-reportasje:

Mange MC-klubber skal delta.

Ledelsen i Vestfinnmark politidistrikt hadde mandag møte der blant annet helgas MC-samling var tema. Foto: Kai Erik Bull, NRK.