Hopp til innhold

Kripos-teknikere på plass

Tre teknikere fra Kripos bistår lokalt politi etter drap.

Kripostekninkere ankommer åsted

Tre teknikere fra Kripos bistår Vestfinnmark politidistrikt.

Foto: Ewa-Mari Hedman / NRK

Temmelig nøyaktig ett døgn etter at en mann i 50-årene ble drept i en hytte ved Čuđejohka i Kautokeino ankom tre kriminalteknikere fra Kripos åstedet søndag kveld.

De tre skal bistå Vestfinnmark politidistrikt med den videre etterforskningen.

Drept med ett skudd

Like før holdt Vestfinnmark politidistrikt en pressekonferanse i Alta. Der kom det blant annet fram at mannen ble drept av ett skudd i overkroppen.

– Skuddet som ble avfyrt, førte til døden, men detaljene om dødsårsaken må vi komme tilbake til etter obduksjonen, opplyste politiadvokat Ernst Pettersen i en pressekonferanse i Alta søndag kveld.

Det kom også frem opplysninger om at mannen i 40-årene som nå er siktet for drapet ikke er blitt avhørt, ettersom han ble skadd i et basketak.

Heller ikke mannens advokat, Kjetil H. Nilsen hadde fått snakket med ham ved 19.30-tiden søndag kveld.

– Jeg har fått opplyst av politiet at han har hodeskader. Jeg har ikke blitt fortalt hvordan disse har oppstått, sier Nilsen.

Skal ha kjent hverandre

Den antatte gjerningsmannen og drapsofferet skal ha kjent hverandre, men politiet ønsket ikke å si noe mer om hva slags relasjon de skal ha hatt.

Det som uansett er klart er at drapsofferet tidligere på dagen skal ha tipset politiet om at den nå drapssiktede mannen i 40-årene fyllekjørte med traktor. Mannen skal ha blitt pågrepet og ha blitt tatt blodprøve av, for å så bli løslatt senere på dagen.

I tillegg til de to mennene skal det ha vært en tredje person til stede i hytta da drapet skjedde. Denne blir nå tatt hånd om av kommunens kriseteam.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark