Hopp til innhold

Nå har denne gjengen blitt verdenskjent

Da denne gjengen satt og kjedet seg på kasserna på Bardufoss, hadde de ikke trolig ikke ventet at 26 millioner mennesker kom til å se dem danse den kommende uken.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

26 millioner mennesker har stiftet bekjentskap med denne gjengen.

Når du møter denne gjengen med soldater i Indre Troms, er det nok en liten overraskelse at de er verdenskjente.

Det som startet som en ide på en kjedelig søndag på kasserna, tok etter hvert helt av. Inspirert av nettfenomenet «harlem shake», lagde de en video som i løpet av ei uke har blitt sett av mer enn 26 millioner mennesker.

– Det er jo helt sinnssykt mange folk! Så mange at jeg ikke kan forstå hvor mange det er, sier initiativtakeren selv.

  • Her kan du se den verdensberømte videoen.

Kaosdans

Det var Kenneth Håkonsen som selv fikk ideen til å utvikle militærtroppens egen «harlem shake». Nettfenomenet startet da artisten Baauer lanserte låten med samme navn, selv om det tok tid før låten ble en hit.

I februar begynte imidlertid noen å lage egne danser til videoen. Felles for dem alle er at danserne bryter ut i relativt uorganisert, kaotisk dans straks refrenget slår inn.

  • Se intervjuet med Kenneth Håkonsen her:
From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Harlem

– Veldig spontant

Versjonen fra Bardufoss er den første militære videoen i sitt slag. Samtidig er det trolig den aller mest sette av «harlem shake»-videoene på nettstedet Youtube.

– Den ble veldig spontant til på en søndag. Det er jo egentlig en veldig kort og fjollete video, sier Håkonsen.

– Det er veldig enkelt håndverk, ler han før «reka» kommer gående. I videoen ligger nemlig Neno Mindjek i første rekke, godt nedpakket i en sovepose.

Fjernet fra nettstedet

– Hvor mye planlegging ligger egentlig bak dette?

– Ehh. Ganske lite, svarer Mindjek.

Likevel. Godt inspirert av ordtaket det «enkle er ofte det beste», har videoklippet fra Bardufoss knust den originale «harlem shake»-videoen med om lag ti millioner seere.

Og nå er det kanskje noen som føler seg truet av ungguttene. Klippet er nemlig fjernet fra Youtube med teksten «Videoen er ikke lenger tilgjengelig på grunn av et fremsatt opphavsrettskrav fra SC GrandProductionBursuc SRL.»