Hopp til innhold

Snart en million har sett denne - under en dag etter den ble gitt ut

Disse dansende nordnorske soldatene sprer seg som ild i tørt gress på nettet. «Harlem Shake» er i ferd med å bli det neste store nettfenomenet etter «Gangnam Style».

Harlem Shake

Den dansende troppen har blitt en farsott på Internett.

Foto: Skjermdump / Youtube

Videoen viser en tilsynelatende normal oppstilling av soldater.

Før det hele tar av. For å si det mildt.

Alt fra ski, norske flagg, renholdsutstyr og soveposer brukes i fri utfoldelse, hvor soldatene danser skjorta av hverandre i nettvideoen, som raskt kan gi «Gangnam Style» konkurranse om danserinnen og publikum.

(Artikkelen fortsetter under)

Nærmer seg en million

Videoen som ble delt for kun tolv timer siden har i skrivende stund passert 1 000 000 seere, men øker stadig i antall visninger.

Ifølge Dagbladet har den også havnet på den populære nettstedet Reddit.

Videoen har også allerede vekket oppsikt i USA, hvor den amerikanske nettavisen Huffington Post omtaler sambandsbataljonen ved Heggelia leir i Bardufoss.

– Kjempespontan

Låten «Harlem Shake», som brukes i videoen ble allerede et nettfenomen da den ble lagt ut tidligere i år og flere personer har laget sin versjon av sangen.

– Vi ble litt inspirert av de andre og har fulgt reglene bak den, som er at vi skal være på rundt 30 sekunder og ha en person som bryter ut i dans, og så videre, sier Kenneth Håkonsen, som la ut videoen på nettet.

– Var det mye planlegging som lå bak?

– Vi gjorde det på en takning faktisk. Så det er den videoen du ser på Youtube som vi gjorde på et opptak. Det var litt planlegging bak det for å fordele roller, men nesten alt vi gjør er helt spontant.

– Hva var grunnen til at dere bestemte dere for å lage den?

– Det var kun for å ha det gøy egentlig, og vi har ikke noe dypt budskap bak den i hvert fall. Vi tullet jo med at vi skulle slå «Gangnam Style», men responsen har jo vært helt overveldende så langt. Det hadde vi aldri trodd på forhånd.

– Hva slags reaksjoner har dere fått?

– Bare positive. Mange sier det er den beste «Harlem Shake»-videoen de har sett.

– Blir det en oppfølger?

– Hehe. Vi får se på det, svarer Håkonsen.

Støttes av forsvaret

I forsvaret synes de ikke å ha noen problemer med soldater som svinger seg rundt.

– Hehe, den kan definitivt blir vår nye «rekrutteringsvideo», for så gøy var den, ler presse- og informasjonsoffiser ved hæren i Nord-Norge, Øivind Baardsen når NRK tar kontakt med han.

– Vi ble tipset om den i mårrest, og synes det var en kjempemorsom video som vi i forsvaret stiller oss bak. Den er laget på fritiden og viser at soldatene våre trives god her, sier Baardsen.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark