Hopp til innhold

– Har fått inn 8-10.000 kroner denne uka

Alta IF manglet 50.000 kroner. Hver tiende treningsavgift til klubben ble ikke betalt. Den siste uka har det derimot kommet inn mellom åtte og ti tusen kroner, ifølge økonomisjefen i klubben.

Alta IF

For Alta IF var årets utestående fordring på over 50.000 kroner. Hver tiende treningsavgift ble ikke betalt. Denne uka har laget derimot fått inn betalinger på 8-10.000 kroner.

NRK har denne uka fortalt at mange idrettslag sliter med å skaffe nok inntekter. Blant dem er Alta IF. For idrettslaget var årets utestående fordring på over 50.000 kroner. Hver tiende treningsavgift ble ikke betalt.

– Oppmerksomheten har vært positiv for oss. Denne uken har det kommet inn mellom åtte og ti tusen kroner av de femti vi mangler. Det virker som folk er blitt oppmerksom på hvordan situasjonen er, sier økonomiansvarlig i Alta IF, Tone Pettersen.

Klar for felles løft

I går var det idédugnad blant foreldre og trenere i fotballgruppa hvor det ble informert om den utfordrende økonomiske situasjonen i klubben.

– Vi er nødt å få en del tiltak på plass utover neste år for å håndtere dette, og da er det veldig viktig å ha foreldre, trenere og foreldrekontakter involvert.

Nærmere seksti personer møtte opp, ifølge økonomisjefen.

– Engasjement for å ta et felles løft for å komme ut av den situasjonen vi har kommet igjennom flere år var mye større enn vi hadde turt å håpe på, sier Pettersen.

Trenger 200 millioner årlig

Norway Cup

Idrettslagene i Finnmark trenger 200 millioner kroner i året.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Idrettslagene i Finnmark omsetter for 200 millioner kroner i året.
Pengene kommer fra Norsk Tipping, sponsorer, kommuner og fylker, men ikke minst fra frivillig innsats, medlemskap og treningsavgifter.

Over 90 prosent av inntektene er basert på dugnadsarbeid, og penger som kommer inn gjennom medlemskontingenter og arrangement som 17. mai-fester og lignende.

– Ni av ti kroner kommer via frivillig innsats. Økonomien er anstrengt. Vi vet at mange lag sliter med å få nok midler til drift, og mye av tiden dere går til å skaffe disse pengene, forteller Trond Østgård i Finnmark Idrettskrets.

Droppet kuttet

På fylkestinget lå det i går an til kutt i bevilgningene til idretten på over 20 prosent, men så snudde politikerne. Det ble en økning på 200.000 kroner til 2,2 millioner.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark