Hopp til innhold

– Vil ikke anmelde Roger Ingebrigtsen

Kvinnen som meldte fra om det hun opplevde som en uønsket tilnærmelse fra Roger Ingebrigtsen på en fest i 2009, vil ikke anmelde ham.

Kvinnen meldte om saken som skal ha skjedd på et nachspiel i 2009, etter at en annen kvinne varslet om at hun hadde hatt en seksuell relasjon til den 20 år eldre Roger Ingebrigtsen da hun var 17 år.

I kjølvannet av at denne saken ble kjent gikk Ingebrigtsen av som statssekretær og han trakk seg også fra nominasjonskampen foran stortingsvalget.

Hun vil heller ikke anmelde saken, skriver Nordlys .

– Etter at ting har fått kvernet i noen dager nå, har jeg konkludert med at jeg ikke blir å anmelde. Jeg føler det på meg selv at å gå gjennom en eventuell rettssak vil være til mye mer skade enn gagn for min egen del, og da vil det ikke være verdt det. Føler også at jeg har fått tatt det oppgjøret jeg trenger ved å si ifra - og nå ønsker jeg bare å legge alt bak meg og fortsette med livet mitt, sier hun i en SMS til NRK.

Oppfordret til anmeldelse

Kvinnen er oppfordret av lederen i Troms Ap, Bjørn Inge Mo, om å gå til politiet med saken.

Både fylkesleder Mo og Eskild Johansen som var daværende styremedlem i Troms Ap, har bekreftet overfor Nordlys at de ble informert om saken i 2009. Etter ønske fra kvinnen gikk de den gang ikke videre med det, Roger Ingebrigtsen hadde da beklaget episoden dagen etter.

– Vi hadde en gjennomgang av saken med kvinnen hvor jeg spurte om forholdet. Jeg spurte ettertrykkelig om dette var noe vi burde anmelde. Hun hadde fått en beklagelse og mente det ikke var noen grunn til å gå videre, har Mo bekreftet.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark