Grei seier for Start

Start hadde ledelsen hele veien og vant til slutt 3–1 over Strømmen.

Start-mål

Ernest Asante ga Start ledelsen med sitt straffespark mot Strømmen.

Start var klart det beste laget og hadde føringa gjennom hele kampen på Sør Arena søndag kveld.

Første skåring kom etter 33 minutter, da Ernest Asante ga Start 1–0. Han skåret på straffespark, etter at Strømmens målvakt felte en Start-spiller på vei gjennom.

• Se kampfakta HER

Fire minutter etter satte Jesper Mathisen ballen i mål på et frispark, til stor jubel fra Start-fansen på tribunen.

Redusering fra Gjerstad

Også i 2. omgang var det Start som hadde mest å by på, og etter 62 minutters spill skåret Matthias Vilhjalmsson 3-0-målet.

Etter 74 minutter reduserte Strømmens Armin Sistek, som opprinnelig er fra Gjerstad, og sluttresultatet ble 3-1.

Disse spilte for Start:

Birger Madsen og Jesper Mathisen er begge tilbake fra skade og dannet stopperpar i kveld.

Kaptein Glenn Andersen inntok en ny posisjon som høyreback, ettersom Amin Nouri er ute med skade.

Start-trener Mons Ivar Mjelde hadde tatt ut disse spillerne til kampen: Alexander Lund Hansen, Glenn Andersen, Birger Madsen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Gummi Kristjansson, Espen Søgård, Solomon Owello, Ernest Asante, Espen Hoff og Matthias Vilhjalmsson.

75 minutter ut i kampen kom Christian Tveit inn for Ernest Asante, og like før slutt kom Sondre Tronstad inn for Espen Søgård.

Andre innbyttere: Elias Valderhaug, Olufemi Oladapo, Henrik Dahlum, Isak Reinhardsen, Robert Skårdal.

– Årets vanskeligste hittil

Før kampen innrømmet Strømmen-trener Erland Johnsen at han mente møtet med Start ville bli av den vanskelige sorten:

Erland Johnsen

Strømmen-trener Erland Johnsen føler seg ikke sikker på å slå Start på Sør Arena.

– Sammen med Sandefjord-kampen sist, er kampen mot Start den vanskeligste hittil i sesongen, sier 45-åringen som fikk med seg 24 landskamper for Norge.

Starts motstander Strømmen ligger foran sørlendingene på tabellen, og har blant andre tidligere Start-spiller Espen Olsen på laget.

Og med Erland Johnsen på trenerbenken mangler det ikke på internasjonal rutine; Johnsen har vært proff i både Bayern München og helgas engelske FA-cupmester Chelsea.

– Det var gøy at Chelsea slo Liverpool i går, sier Strømmen-treneren, som satser på defensiv trygghet for å ta poeng fra Start i kveld.

NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05