Start vant bunnoppgjøret

Start-trener Mons Ivar Mjelde ble hoppende glad da Espen Hoff sørget for 1-0 og håp om fortsatt eliteseriespill for Start.

Mons Ivar Mjelde

Så glad ble Start-trener Mons Ivar Mjelde etter 1-0 til Start under eliteseriekampen mellom Start og Sarpsborg 08 på Sør Arena søndag kveld.

Starts Ole Martin Årst og Bård Borgersen jubler for tre poeng

Starts Ole Martin Årst til venstre og Bård Borgersen jubler for tre poeng etter at kampen blåses av etter 1-0 eliteseriekampen mellom Start og Sarpsborg 08.

Ernest Asante og Hugues Wembangomo

Starts Ernest Asante i duell med Sarpsborgs 08 Hugues Wembangomo.

Roar Johansen og Mons Ivar Mjelde

Starts trener Mons Ivar Mjelde og Sarpsborgs 08 trener Roar Johansen til venstre under taket.

Start trakk det lengste strået i bunnoppgjøret mot Sarpsborg 08 søndag, og vant bunnkampen 1-0 på Sør Arena.

Målet kom 34 minutter ut i kampen, da Espen Hoff skåret etter et flott innlegg fra Ernest Asante.

Og skåringen var fortjent, for Start spilte best i første omgang.

Bare nesten for Sarpsborg

Men utover i andre omgang ble det mer spennende for hjemmelaget enn Start-supporterne hadde håpet på. Sarpsborg hadde det meste av spillet, og var like ved å utligne flere ganger.

Da dommeren blåste i fløyta etter fire minutters tilleggstid, gikk Start-treneren ned i knestående og strakte hendene i været i glede.

Dette er Mjeldes første seier med Start i Eliteserien, og både han og Start trengte virkelig tre poeng i dag.

Nedrykk truer begge lag

Det er to lag som virkelig har slitt med å skaffe seg poeng som møttes på Sør Arena i dag.

Før kampen hadde Start den desiderte bunnplassen i Eliteserien med sine fattige 14 poeng på 20 spilte kamper, mens Sarpsborg 08 lå på plassen over med 16 innkasserte poeng på 19 kamper.

Med ni kamper igjen, og blant andre Rosenborg og Vålerenga i vente, hastet det for Start å skaffe seg poeng. Og med dagens tre poeng er det fortsatt liv i håpet om deltakelse i Eliteserien også neste år for Start.

Tett i bunnen

Nå har sørlendingene byttet plass med østfoldingene i bunnen av tabellen, og har fortsatt en viss kontakt med lagene foran seg.

Men uheldigvis for Start tok også Sogndal alle tre poengene i kampen mot Lillestrøm. Songdal har nå 23 poeng mot Starts 17, og har en kamp mindre spilt.

Disse spilte for Start: Alexander Lund Hansen, Amin Nouri, Bård Borgersen, Jesper Mathisen, Rolf Daniel Vikstøl, Ernest Asante, Espen Søgård, Solomon Owello, Christer Kleiven, Espen Hoff og Ole Martin Årst.

Etter 72 minutter kom Olav Tuelo Johannesen inn for Christer Kleiven, etter 80 minutter kom Avni Pepa inn for Amin Nouri og etter 85 minutter kom Branislav Milicevic inn for Espen Hoff.