Hopp til innhold

Legger press på regjeringen etter nye ulykker på E39

Fremskrittspartiet vil legge press på samferdselsministeren for å få penger til trafikksikring av E39 i sør raskt. Bare denne uken har det vært to nye ulykker i Mandal.

Ulykke Valandsvingen

Mandag smalt det igjen i den såkalte Valandsvingen i Mandal. Ingen ble hardt skadet i kollisjonen der to personbiler og en semitrailer var involvert. (Arkivfoto)

Foto: Tor Saltrøe / NRK

Mandag kolliderte en semitrailer med to personbiler i en ulykkesbelastet sving ved Valand i Mandal, og onsdag smalt det igjen i en sving like i nærheten.

– Sitter med hjertet i halsen

Åse Michaelsen (Frp)

Åse Michaelsen og Frp legger ytterligere press på regjeringen om snarlige utbedringer av E39. (Arkivfoto)

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Stortingsrepresentant Åse Michaelsen (Frp) fra Mandal har selv pendlet strekningen i flere år, og mener det er på høy tid å ruste opp veien.

– Veistrekningen mellom Mandal og Kristiansand er livsfarlig. Jeg sitter med hjertet i halsen hver gang jeg kjører der, sier Michaelsen til NRK.

Hun er klar på at det er regjeringen sitt ansvar at flere strekninger på E39 blir rustet opp.

Stortingsrepresentanten frykter flere alvorlige ulykker og forventer at regjeringen hoster opp penger til trafikksikring.

Krever strakstiltak

Smadret campingvogn

En campingvogn ble totalt smadret etter at en bil kom over i feil kjørebane ved Valand onsdag. Det skal heller ikke være alvorlige personskader etter denne ulykken.

Foto: Thomas Grønvold / NRK

– Vi finner oss ikke i at vår vei her på Sørlandet blir nedprioritert. Vi må ha strakstiltak og penger på budsjettet nå til høsten. Og vi må ikke bare rette ut svingen ved Valand, men også andre steder, sier Michaelsen til NRK.

Etter mandagens ulykke har også lokalpolitikere i Mandal og Lastebileierforbundet tatt til orde for at veien må utbedres umiddelbart.

Michaelsen har allerede tatt opp trafikksikkerheten på E39 med partiledelsen i Frp og partiet vil legge press på regjeringen om å bla opp.

– Bare på budsjettet fra 2011 så har vi 300 milliarder ekstra kroner som har kommet inn på statsbudsjettet. Disse er det ikke planlagt for. Å ta noen av disse milliardene til å utbedre veien skulle ikke være noe problem i det hele tatt, mener Michaelsen.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %