Hopp til innhold

Fire Mongols-medlemmer i varetekt

Fire medlemmer av motorsykkelklubben Mongols MC i Kristiansand er siktet for ran, pengeutpressing og vold.

Politiet på agder har fulgt MC-klubben Mongols tett de siste måndene. Dette har ført til at flere av medlemmene fra den såkalte 1-prosentsklubben nå er blitt varetektsfengslet og siktet for kriminelle handlinger.

VIDEO: Politistasjonssjef Ole Hortemo i Kristiansand sier politiet vil gjøre det vanskelig for Mongols MC Kristiansand å få et sterkere fotfeste i byen.

Politiet i Kristiansand har den siste halvannen måneden hatt et eget team som har etterforsket medlemmene i Mongols MC.

Fire av klubbens medlemmer i alderen 24 til 30 år ble nylig varetektsfengslet. Ifølge politiet er de siktet for forskjellige forhold, som blant annet ran, pengeutpressing, vold, trusler og tyverier.

Ber om tips

Politiet vil hindre at enprosentklubber får fotfeste i byen og sier de vil etterforske alle saker de får tips om som omhandler klubben.

– Nå har vi varetektsfengslet fire av de sentrale medlemmene i Mongols. Vi kommer til å følge opp de sakene, men vi følger også resten av miljøet, sier politistasjonssjef Ole Hortemo.

– Det er viktig for oss å appellere til folk som har opplysninger om dem. Da vil vi intensivere etterforskninga på hver enkelt sak som vi har.

Hortemo sier teamet som er satt ned til å etterforske klubben blant annet har gått nærmere inn i kriminelle miljøer og har avhørt flere personer som har blitt utsatt for kriminalitet.

Vil hindre rekruttering

Hortemo sier folk må være oppmerksomme på at politiet betrakter Mongols MC som en kriminell gategjeng, og ber folk om å ikke befatte seg med medlemmer av klubben.

– Vi ønsker å få ei avskalling fra dette miljøet og vi ønsker å hindre rekruttering.

– Vi håper ikke noen vil leie ut lokaler til dem og dermed gjøre det mulig for dem å få et klubblokale her i byen, sier Hortemo.

Mongols Kristiansand ble stiftet i midten av mai, men har så langt politiet kjenner til, ennå ikke fått tak i et klubblokale.

– De er interessert i å få et sterkere fotfeste i Kristiansand. Vil vil gjøre det vanskelig for dem, sier Hortemo.

Han sier at de Mongols-medlemmene politiet har i kikkerten ikke har direkte tilknytning til motorsykler, og mener politiet allerede har fengslet halvparten av de sentrale medlemmene.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,14 kr
Dyrest kl. 07 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 5,1 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %