Start rotet bort seieren i målfest

Starts trener Mons Ivar Mjelde er svært skuffet etter at laget hans kun klarte uavgjort i målfesten mot Sarpsborg 08 mandag. På det meste ledet sørlendingene 3-0, men kampen endte 4-4.

Mons Ivar Mjelde

Mons Ivar Mjelde var skuffet etter at laget hans rotet bort seieren mot Sarpsborg 08. (arkivfoto)

Start-supportere i Sarpsborg

Det ble en våt og trist affære for Start-supporterne som hadde tatt turen til Sarpsborg.

– Vi begynner kampen veldig bra og har god kontroll frem til pause, sier Mjelde til NRK.no rett etter kampen.

– Men så skjer det noe når vi får mål imot. Av en eller annen årsak er det flere spillere som blir preget av det. Da blir vi passive og slipper dem inn i kampen igjen. Det er vi ikke fornøyde med, konstaterer Start-treneren.

Rett etter pause gikk Start opp i en 3-0-ledelse. Mjelde avviser at laget sa seg fornøyde med det.

– Dette laget har vært med på mye negative ting i fjor og jeg tror at det bare ble sånn at folk ble litt motløse når de fikk mål imot, sier Mjelde.

– Det bør ikke skje. Det er litt uforståelig, sier han.

Ikke fornøyd med ett poeng

Før kampen sa Mjelde at laget kom til Sarpsborg for å vinne, men at han kunne være fornøyd med uavgjort.

– Hadde kampen vært litt annerledes så kunne vi ha vært fornøyd, men vi er veldig misfornøyde med at vi gav dette fra oss i dag, sier Mons Ivar Mjelde.

Lyspunkt i debutant

Matthias Vilhjalmson etter kamp

Start-spiller Matthias Vilhjalmson scoret to mål i sin seriedebut for Start. Men han var likevel ikke fornøyd etter 4-4.

Den nyinnkjøpte spissen Matthias Vilhjalmson scoret to mål i sin seriedebut, men var likevel ikke fornøyd etter kampen.

– Det føles som å tape, sier han til NRK.no etter kampslutt.

– Vi hadde full kontroll, men så ble vi for passive og slapp dem inn i kampen. Vi gjorde ikke den harde jobben vi gjorde i første omgang, sier Vilhjalmson.

Mons Ivar Mjelde er enig i at Vilhjalmson var et av kampens lyspunkter.

– Han og resten av laget spiller bra lenge, sier Mjelde.

– Følte at jobben var gjort

Espen Søgård etter kampen mot Sarpsborg 08

Espen Søgård var forbannet etter at Start rotet bort seieren mot Sarpsborg 08.

Midtbanespiller Espen Søgård var svært langt nede etter kampen, selv om han scoret det første målet.

– Vi var fast bestemte på å ikke slippe dem inn i kampen etter den gode førsteomgangen, sier Søgård.

– Når vi da går opp i 3-0 så følte vi nok kanskje at jobben var gjort og ble for fornøyde, sier midtbanespilleren.

Han legger ikke skjul på skuffelsen ved å kun ta med seg ett poeng hjem til Kristiansand.

– Vi leder jo hele kampen til det er noen minutter igjen, og da blir man forbannet, sier Søgård.

Neste kamp for Start er mot HamKam hjemme på Sør Arena.

– De skal få kjørt seg de, for å si det slik, sier Søgård.

Slik var kampen:

Det var Start som kom best i gang på Sarpsborg stadion. Allerede etter 6 minutter fant Espen Hoff midtbanespiller Espen Søgård på et hjørnespart. Søgård headet kontant ballen i mål i det nærmeste krysset og 1-0 til sørlendingene.

Scoret i debuten

Start doblet ledelsen ved Matthias Vilhjalmson etter 32 minutter. Ernest Asante la inn etter et av flere fine løp på høyrekanten. Vilhjalmson stusser ballen videre med hodet, og ballen ender i det lengste hjørnet.

Start fortsatte trykket mot Sarpsborg-målet resten av omgangen, og var det klart beste laget frem mot pause.

Full målfest i andre omgang

Det kunne se ut som om kampen var avgjort da Vilhjalmson igjen satte ballen i mål for start etter 47 minutter.

Islendingen fikk ballen av spisskollega Espen Hoff og satte ballen i nettet via keeper og landsmannen Haraldur Björnsson. Det stod da 3-0 til sørlendingene.

To reduseringer

Men så svarte Sarpsborg 08 to ganger på to minutter, begge gangene ved Martin Wiig. Etter 48 minutter river han seg løs og header et innlegg i mål fra 5 meter. Så får han nok et innlegg 5 minutter senere, og også her kommer han seg løs fra Start-forsvaret. Med siden av foten eller hælen setter han ballen i mål og reduserer til 2-3.

Start øker ledelsen, men østfoldingene svarer igjen

Kun to minutter senere, etter 55 spilte minutter får Starts Solomon Owello sjansen fra rett utenfor 16 meteren. Han står helt alene og får ballen direkte fra et hjørnespark. Ballen bankes i mål til stillingen 2-4.

Sarpsborg 08 kom tilbake og reduserte til 3-4 ved innbytter Nicolay Solberg etter 56 minutter.

Klarte uavgjort

Kampens åttende og siste mål kom ved Mehmed Divanovic to minutter på overtid. Han får lade kanonen på 16-metersstreken og setter ballen bak Start-keeper Johnny Kristansen.

Det ble altså uavgjort 4-4 og poengdeling i sesongpremieren.