Vindbjart rystet Start

Målene rant inn begge veier i cup-oppgjøret mellom Vindbjart og Start i Vennesla. Eliteserielaget måtte slite for å hente hjem avansement i cupen mot lillebror. I Mandal ble Odd for harde for MK, mens Flekkerøy røk ut for Randaberg i Rogaland.

Video Vindbjart - Start i cupen

Oppskriftsmessig start

Vindbjart - Start: 3-4

Mads Stokkelien fikk tillit i cup-oppgjøret mot Vindbjart, og kvitterte med scoring allerede i det 2. minutt.

Før halvtimen var spilt hadde Jesper Mathisen og Ole Martin Årst lagt på til 2 og 3-0.

Etter 31 minutter reduserte Vindbjart, men hjemmelagets opphenting fikk seg en knekk da Årst med sitt andre mål for dagen gjorde 4-1 5 minutter før pause.

Nesten-sensasjon

Like etter Årsts scoring slo imidlertid vertene tilbake enda en gang, slik at det sto 2-4 ved halvtid.

10 minutter ut i 2. omgang ble Rolf Daniel Vikstøl utvist, og kort tid etter reduserte venndølene enda en gang og var bare ett mål bak etter halvspilt andreomgang.

Men Starts 10 mann klarte til slutt å hale i land seieren og er videre i cupen etter 4-3 over Vindbjart.

MK hang bra med

MK - Odd: 0-2

I Mandal tok MK i mot Odd Grenland.

Odd fikk her annullert et mål etter 13 minutter, mens MK hadde en gedigen mulighet etter 19 minutter der en MK-spiller bommet på målet fra 5 meter.

Etter 21 minutter hadde Odd en ball i tverrliggeren, før Mathias Andersson sendte Odd i føringen etter 28 minutter.

NRKs reporter på stedet forteller om en førsteomgang der mandalittene ga skienslaget kamp.

– Sjansestatikken viser 5-4 til Odd ved pause, sa NRKs mann på stadion.

Odd-dominans

2. omgang begynte med fullstendig dominering fra Odd, der gjestene blant annet hadde et nytt tverrliggertreff.

Etter rundt et kvarters spill av 2. omgang svarte MK med en skummel avslutning der Odd-keeperen med nød og neppe fikk avverget, men i det 71. minutt headet Frode Johnsen Odd opp i 2-0.

Like før slutt hadde MK en avslutning i stolpen, men Odd-laget kunne til slutt cruise inn til en grei 2-0-seier og avansement.

MK - Odd

MK tapte for Odd Grenland.

Knepent tap for Flekkerøy

Randaberg - Flekkerøy: 3-2

Flekkerøy fikk den verst tenkelige åpningen i borteoppgjøret mot Randaberg, etter at rogalendingene tok ledelsen i det 7. minutt, og doblet ledelsen i det 24. minutt.

Rett før pause skapte Lars Kristian Pedersen ny spenning i kampen med sin 2-1-scoring.

Utvisningen av Yngvar Håkonsen etter 56 minutter gjorde ikke oppgaven enklere for Kristiansands-laget, men med 10 mann reduserte Flekkerøy likevel til 2-2, ved Nils Petter Andersen, med 12 minutter igjen.

Men i det 87. minutt tok Randaberg-spillerne igjen ledelsen, en ledelse de beholdt til dommeren blåste i fløyta.

NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05