Hopp til innhold

– Rolstad Larsen skal ut

Partisekretær Raymond Johansen i Ap krever at Arendals-ordfører Torill Rolstad Larsen trekker seg fra Arbeiderpartiet. Rolstad Larsen skal ut for en hver pris, etter at hun torsdag sto som toppkandidat for Demokratene i Aust-Agder.

Ap-ordfører på Demokratenes liste

Torill Rolstad Larsen skapte torsdag sjokkbølger i det politiske miljøet. Her er det synlige beviset på at Ap-ordføreren hadde sagt seg villig til å være listetopp for Demokratene i Aust-Agder ved valget til høsten.

Foto: Montasje:Asbjørn Odd Berge / NRK

– Jeg anmoder henne om å melde seg ut av partiet, øyeblikkelig. Dette er et brudd på partiets vedtekter og et grovt brudd på alt Arbeiderpartiet står for, sier partisektretær Raymond Johansen i Ap til agderposten.no.

På Demokratenes liste

Vidar Kleppe med Demokratenes valgliste

Vidar Kleppe med Demokratenes valgliste. Der står Torill Rolstad Larsen (Ap) på topp. Nå ber hun imidlertid om å bli strøket fra listen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK
Raymond Johansen

Partisekretær Raymond Johansen i Ap krever Rolstad Larsens avgang. (Arkivfoto)

Foto: NRK
Robert Cornels Nordli

Leder Robert C. Nordli i Arendal Ap vil starte eksklusjonssak. (Arkivfoto)

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Bakgrunnnen for at man vil ta fra Rolstad Larsen medlemskapet i Ap er den politiske farsen som utspilte seg torsdag kveld, da det ble kjent at ordføreren hadde takket ja til å være listetopp for Demokratene i Aust-Agder ved valget til høsten.

Etter mediekjør og press fra Ap-kolleger valgte Rolstad Larsen å trekke sitt kandidatur for Demokratene, som er et parti med tilholdssted langt til høyre for Ap.

Men tilliten til Rolstad Larsen er borte i Ap. Partisekretær Raymond Johansen gir klar beskjed om at Rolstad Larsen skal ut.

Skal skvises ut

Dersom Rolstad Larsen ikke melder seg ut av partiet, sier leder Robert C. Nordli i Arendal Ap at han på mandag vil ta initiativ til at det blir startet en prosess for å få fjernet Rolstad Larsen fra partiet.

– Om hun ikke trekker seg selv, har vi i Arendal Arbeiderparti blitt oppfordret til å starte en eksklusjonsak, sier Nordli til NRK.

– I partiets vedtekter står det at det er uforenelig med medlemskap i partiet hvis du er medlem av, eller yter støtte til organisasjoner som i sin virksomhet motarbeider partiets politikk, begrunner han, og legger til:

– Jeg har aldri vært borti en lignende sak tidligere, og hadde aldri tenkt tanken på at man kunne stå overfor en slik sak. For meg har dette vært helt utenkelig, sier en den sjokkerte Ap-politikeren.

Vraket til fordel for 30-åring

I høst ble Rolstad Larsen vraket som fylkesordførerkandidat for Aust-Agder Ap. Av partikollegene ble Rolstad Larsen vraket til fordel for 30 år gamle Tellef Inge Mørland.

Dette var Rolstad Larsen svært misfornøyd med.

Fylkesordfører Laila Øygarden i Aust-Agder tror frustrasjon kan være årsaken til vinglingen til Arendals-ordføreren.

– Jeg synes dette er tragisk. Dette kan ikke være gjennomtenkt, at hun skulle fra Ap til ytterste høyre i politikken. Jeg tror det ligger en form for frustrasjon under, sa Øygarden til NRK, etter flørten med Demokratene.

Demokrat-døren åpen

Dersom Rolstad Larsen skvises ut av Ap, står Demokratenes leder klar til å ta i mot henne med åpne armer.

– Jeg håper selvfølgelig at en politisk kapasitet som Torill Rolstad Larsen etter dette hardkjøret bestemmer seg for å stille seg til disposisjon som toppkandidat for Demokratene i Aust-Agder, sier Vidar Kleppe.

– Så dyktig som hun har vært i politikken siden hun kom inn i 1995, tror jeg hun vil trekke godt med stemmer, sier Kleppe.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 15 1,62 kr
Dyrest kl. 08 2,15 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %