Hopp til innhold

Full buss ble beskutt

Ekspressbuss med 48 passasjerer ble beskutt på E18. Tykk frontrute berget trolig livet til passasjer.

Buss beskutt

Buss-sjåfør Preben Repstad bak ruta som ble truffet av en kule. Liv kunne gått tapt, hadde det ikke vært for den tykke frontruta.

Foto: Ole Dag Kvamme / Fædrelandsvennen

En ekspressbuss mellom Kristiansand og Oslo ble beskutt noen kilometer før avkjørselen til Tangen i Kragerø like over på Telemarksgrensen fredag ettermiddag. Bussen hadde 48 passasjerer, og buss-sjåføren mener den tykke frontruta kan ha berget liv.

– Ville truffet passasjer

– Hadde jeg ikke hatt så tykt glass, hadde den gått rett gjennom og truffet passasjeren som satt bak meg i hodet. Litt lavere, og den hadde truffet meg i skallen. Det viste laserprøver politiet tok etterpå. Jeg hadde full buss, og det er ikke greit å tenke på hva som da hadde skjedd. Det må ha vært en galning, sier Repstad til fvn.no.

Ifølge Repstad oppfattet de fleste personene i bussen ikke hva som foregikk, og han ventet med å kontakte politiet til han kom til Oslo, for å ikke skremme passasjerene.

– Uhyggelig å tenke på

Kim Nielsen fra Grimstad satt på plassen politiet mener kulen ville truffet, hadde den ikke stanset i ruta.

– Det er jo skikkelig ille å tenke på hvordan dette kunne ha gått. Det var ikke en veldig hyggelig opplevelse å snakke om i ettertid, sier Kim Nielsen til Agderposten.

– Først tenkte jeg at det var en stein, men så var det jo ingen biler som kom imot. Jeg og sjåføren snakket litt sammen like etterpå, og da ble vi enige om at bussen må ha blitt truffet av en pistolkule, sier Nielsen.

Han bekrefter at det på tross av episoden var en rolig stemning i bussen.

– Vi valgte å ikke si noe for å unngå panikk. Det er klart det hadde kommet reaksjoner hvis budskapet hadde spredt seg, sier passasjeren.

Ville ikke skremme passasjerene

- Jeg ville ikke skake opp passasjerene, og kjørte videre uten å opplyse hva som hadde skjedd. Men de nærmeste i setene bak meg forsto det nok. Da jeg fikk tømt bussen for passasjerer i Oslo ringte jeg politiet. De kom straks og sikret seg spor, sier Repstad til Agderposten.

Polititeknikkerne sa da at bussens tolags-glass, med folie mellom, hadde hindret kula i å gå gjennom den omlag en centimeter tykke ruta.

Saken etterforskes nå av politiet i Telemark.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,6 kr
Dyrest kl. 18 1,95 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %