Hopp til innhold

Krever fullverdig sykehus

Sykehuset i Arendal må opprettholdes som et fullverdig sykehus.

Tellef Inge Mørland
Foto: NRK/Svein Sundsdal

Sykehuset i Arendal må opprettholdes som et fullverdig sykehus med akuttfunksjon, og de mest spesialiserte tilbudene må fordeles i regionen.

Det krever fylkestinget i Aust-Agder.

Uttalelsen er enstemming - og forslaget kom fra Arbeiderpartiets Tellef Inge Mørland.

Her er uttalelsen fra fylkestinget:

Utredningen om framtidig behandlingstilbud til pasienter med slag ved Sørlandet sykehus HF (SSHF) har startet en omfattende debatt om utvikling av Sørlandets Sykehus HF spesielt med fokus på Sørlandet sykehus Arendal (SSA). Utredningen har skapt en betydelig usikkerhet om framtidens tjenester ved SSA både når det gjelder kvalitet og omfang.


Fylkestinget i Aust-Agder forutsetter at (SSHF) er sykehus for hele Agder, og at sykehuset skal gi et likeverdig tilbud til hele Agders befolkning. Dette innebærer blant annet at sykehuset i Arendal må opprettholdes som et fullverdig sykehus med akuttfunksjon.
Fylkestinget er innforstått med at dagens medisinske utvikling øker behovet for spesialisering og det derfor ikke er hensiktsmessig å ha de mest spesialiserte tilbud flere steder på Agder. De mest spesialiserte tilbud må fordeles mellom sykehuset i Arendal og sykehuset i Kristiansand

Realisering av et nytt sykehus for hele Agder ligger langt fram i tid. Det bør derfor satses maksimalt på ressursutnyttelse av de tre eksisterende sykehus ved Sørlandet sykehus HF slik at det blir mest mulig rom for investering i moderne medisinsk teknisk utstyr. Det forutsettes at Sørlandet sykehus Arendal (SSA) utvikles videre. Det bør vurderes å legge nye spesialiserte tilbud til Arendal.

Spesialiserte akuttfunksjoner er i stor grad sentralisert til Sørlandet sykehus Kristiansand (SSK). Dette er i tråd med SSHFs strategiplan for 2009 – 2013. Det er meget viktig at ambulansetjenesten utvikles videre, slik at ambulansetjenesten kan møte de økte kravene til vurdering av hvilket sykehus pasienten skal fraktes til for å få det beste tilbudet og gi nødvendig oppfølging underveis.

Når det gjelder strategiplanen for perioden 2012 – 2014 som SSHF nå er i gang med, er det viktig at denne planen inneholder konkrete planer for videreutviklingen av SSA. I strategiplanen må det være tydelig hva SSA skal være i framtiden og hvordan en skal nå de mål som er satt.

En fortsatt utvikling hvor det med jevne mellomrom kommer tiltak som svekker fagmiljøet ved SSA, vil være ødeleggende for tilliten til SSHF for den del av befolkningen på Agder som har SSA som primærsykehus. Det er viktig at styret i det videre strategiarbeidet følger opp dette.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,31 kr
Dyrest kl. 08 1,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %