Hopp til innhold

– Jeg så bare øksa komme

Barnefaren til de to bortførte jentene forteller om nattens dramatiske kidnapping. Sju personer er pågrepet og siktet.

Barnefaren

Barnefaren forteller om en dramatisk natt.

Foto: Espen Bierud / NRK

– Jeg satt her hjemme, og plutselig hører jeg et rabalder ute på verandaen. Jeg hører noen som tar i døra, og jeg skvetter opp av stolen. Jeg snur meg, og da kommer det en med en stor øks rett mot meg, forteller faren til de to jentene til NRK.no.

Sju personer er pågrepet og siktet etter at to jenter på 13 og 14 år skal ha blitt bortført i Åmli i Aust-Agder natt til mandag. Politiet stoppet to biler med til sammen syv personer etter hendelsen i Åmli kommune i Aust-Agder. Ifølge VG Nett er jentenes brødre blant dem som er pågrepet, og de skal ha tatt dem med til moren, som har den daglige omsorgen for barna. Politiet sier det kan dreie seg om en barnefordelingssak.

Jentenes mor bor på et lite sted i Vestfold, og ifølge opplysninger til Dagbladet, er det moren som nå har barna hos seg, på en hemmelig adresse. Dette skal moren selv ha opplyst til barnevernet. Politiet i Vestfold besøkte morens bolig natt til mandag, men verken hun eller barna var der, ifølge Vestfold politidistrikt.

Siktet for tvangsutøvelse

I alt sju personer er nå siktet for tvangsutøvelse mot faren til de to bortførte jentene. Politiet vet enda ikke hvor jentene befinner seg. Politiadvokat Håvard Ryengen ved Agder politidistrikt, sier at politiet nå avhører de sju personene.

– Vi vet fortsatt ikke hvor jentene er, men vi har fått opplysninger om at de er på et trygt sted og skal ha det bra. Vi ser meget alvorlig på denne saken. Dessuten er det enda uklart om jentene forlot huset til faren frivillig, eller om de ble tatt med, sier Ryengen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hjemme hos barnefaren

Barnefaren sier han ikke helt har skjønt det som skjedde natt til mandag.

Foto: Espen Bierud / NRK

Blodig gulv

Barnefaren forteller om en dramatisk natt.

– Jeg fikk tak i øksa, og jeg niholdt på den. Det var det eneste jeg tenkte på, at jeg ikke måtte slippe taket. Jeg ble deretter lagt i bakken og fikk tredd et teppe over meg. Så ble jeg bundet med gaffatape på hender og føtter hevder han.

Han forteller at det var fire personer som satt seg oppå ham, at de slo og sparket, og at de deretter forsvant forholdsvis fort ut igjen av huset.

Det er en del blod på gulvet her. Hvordan skjedde det?

– Jeg fikk et spark så jeg blødde ganske kraftig neseblod en stund. Jeg ble holdt nede der, så det er sikkert derfor det er så mye blod akkurat der, sier han.

– Jeg skjønner det ikke

Barnefaren sier at det ikke har helt gått opp for ham hva som egentlig har skjedd.

– Det er ganske uvirkelig. Jeg har ikke ord for det. Jeg synes det er helt forferdelig at to jenter skal bli utsatt for slikt som dette, sier han.

Politiet vet ikke om moren til barna er involvert i kidnappingen. Hun bor i Vestfold, og politiet i Aust-Agder samarbeider nå med politiet der.

– Jentene ville være hos meg

De to jentene var hos faren sin i ferien, og skulle etter planen reist tilbake til moren denne uken. Da hun kom for å hente dem, skal jentene ha gitt beskjed om at de ønsket å være hos faren. Barnefaren bekrefter at jentene ville være hos ham.

– Det er det ingen tvil om, sier han.

Han forteller at han og barnemoren ikke har hatt noe spesiell kontakt de siste fem årene.

– Den kommunikasjonen vi har hatt har stort sett vært gjennom barnevernet.

Hva håper du skal skje fremover?

– Nå håper jeg at politiet finner jentene. Dette var det siste de trengte å oppleve nå.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.