I dag tappes den første julebrusen på CB og flere tusen flasker skal i løpet av dagen fylles med de søte, gyldne dråpene som får mange sørlendinger i julestemning.
Sørlendinger er glad i julebrus, for i fjor ble det produsert hele 1 030 000 liter julebrus ved CB.
Det har aldri tidligere vært produsert så mye av julebrusen på CB siden 2003.
Mer populær
– Trenden de siste årene er at julebrusen blir stadig mer populær, så i år må vi nok produsere enda mer for å kunne tilby nok.
Det sier fabrikksjef Øystein Føreland.
– I fjor gikk butikkene tomme for julebrusen fra CB før nyttår og vi måtte kjøre ut resten av det vi hadde på bitte lille julaften, sier Føreland.
Han sier de fleste liker julebrusen best på glassflasker, men Agder-fylkenes mest populære julebrus kommer også på 1,5 liters flasker, og vil være ute i butikkene i midten av oktober.
Lokal patriotisme
Julebrus har blitt kultur og tradisjon, og folk flest er mest glad i den varianten de har vokst opp med.
– På Sørlandet skal julebrusen være brun og på Vestlandet skal den være rød. Den lokale og regionale patriotismen gjelder ikke bare øl, men også julebrus, sier Føreland.
For de som ikke er så opptatt av brus og heller lurer på hva som skjer med juleølet så kan bryggeriet opplyse om at juleølet ligger og godgjør seg på tank, men skal ikke tappes ennå.
Så vet vi det.