Hopp til innhold

- Og du lever vel ennå i hor?

Varaordfører Mette Gundersen i Kristiansand finner seg ikke lenger i tidligere varaordfører Harald Sødals (KrF) innblanding i sitt privatliv.

Mette Gundersen (Ap)

Varaordfører Mette Gundersen i Kristiansand angriper tidligere varaordfører Harald Sødal (KrF), fordi han skal ha kommet med uttalelser om at hun lever i hor.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

Varaordfører Mette Gundersen sier hun anklages av tidligere varaordfører Harald Sødal for å leve i hor.

I sin blogg i Kristiansands avis tar Gundersen et oppgjør med det hun mener er stygge karakteristikker av seg selv, og andre som har barn utenfor ekteskapet.

Forrige gang Gundersen var gravid, skal Sødal ha kontaktet faren hennes og sagt hvor ille han syntes det var at hun levde i hor, fordi hun ventet barn med sin samboer. Dette valgte Gundersen å ikke si noe om.

- Vil si fra

"Men på tirsdag skjedde det igjen. I en pause i kommunalutvalgsmøtet kom Sødal bort til meg, og pekte på min svært så synlige mage og sa - Og du lever vel ennå i hor? Hva svarer man på slik? Og enda viktigere - hvordan skal man reagere?", skriver Gundersen i bloggen.

I motsetning til første gang dette skjedde, skriver Gundersen at hun denne ganga vil si høyt og tydelig fra om at hun ikke finner seg i denne typen utsagn og holdninger.

- Jeg blir forbannet

Hun skriver at hun tåler det, men at hun tenker på at kanskje også andre, unge, vordende mødre møtes på samme måte. Hun oppfordrer Sødal og hans meningsfeller om å velge sine ord med omhu.

"Jeg er blitt så forbannet over at en voksen mann, som tidligere var innehaver av et av byens mest betrodde verv, kan tillate seg å snakke slik til en vordende mor. Jeg vet at jeg hadde reagert voldsomt om samme karakteristikk var blitt brukt på andre kvinner i samme situasjon som meg. Enda sterkere ville jeg reagert om dette var blitt sagt om en prostituert", skriver Gundersen.

- Hun misforstår meg

KrF-veteran Harald Sødal vedgår at han har sagt dette til Gundersen, men mener ordene falt i en sammenheng som i ettertid kan misforstås.

Harald Sødal (KrF)

Mette Gundersen ber Harald Sødal (KrF) om å for framtida velge å bruke sin energi på annet enn å bedømme andres levesett. Sødal sier han i ettertid ser at han burde ha valgt andre ord.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

- Jeg brukte et gammelmodig uttrykk for samboerskap. Dette temaet har vi snakket om før, og jeg mente ikke annet enn at hun ikke var gift, sier Sødal til NRK.

- Hun føler seg stemplet som hore, hva sier du til det?

- Da misforstår hun meg.

- Angrer du?

- Jeg burde ikke repetert bruken av dette begrepet. I ettertid ser det brutalt ut, sier Sødal, som i ettermiddag har snakket med varaordfører Gundersen.

- Vi har snakket om dette nå, og vi er like gode venner som før, sier Sødal.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Sjimpanser på påskeeggjakt 00:55
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 02 0,87 kr
Dyrest kl. 20 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,5 kr 25 min.
  • Dusje 5,1 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,6 kr En vask
  • Varmeovn 1,2 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %