Hopp til innhold

Voktes døgnet rundt

Sjiraffungen viser ingen interesse for å klare seg selv og må holdes oppe for å ville gå.

Rune Landås og sjiraffungen
Foto: Siv Kristin Sællmann / NRK

Den 18 dager gamle sjiraffungen i dyreparken i Kristiansand svever fremdeles i livsfare, og dyrepasserne må ha døgnvakt for å få den til å spise nok.

- Hun drikker litt, men på langt nær nok og vi må fremdeles mate henne med flaske. Situasjonen er svært usikker og det kan fortsatt gå begge veier, sier leder for dyreavdelingen i Kristiansand Dyrepark, Rolf-Arne Ølberg til Dagbladet.no.

Tør ikke gi ungen navn

Sjiraffungen ble overraskende født 26. oktober, uten at noen i parken hadde merket at sjiraffmamma Malin var drektig. Helt siden fødselen har situasjonen vært vanskelig for ungen, fordi Malin ikke har villet gi ungen melk .

Bli bra-kort
Foto: Vendela Kaastrup Thorbjørnsen / Scanpix

Sjiraffungen ble matet gjennom en sonde i lang tid, og dyrepasserne har kjempet for å kalven til å ta til seg melk fra flaske .

Dyrepasserne trodde først ikke sjiraffen ville overleve, men den mest kritiske tida er over. Likevel er det fremdeles stor fare for at hun ikke overlever.

- Hun har ikke lenger diaré eller andre plager. Men det er helt umulig å si hvordan dette går. Hun er fortsatt svært svak, og viser ikke interesse for å klare seg selv, sier Ølberg til avisa.

Dyrepasserne har ennå ikke villet gi sjiraffungen et navn fordi det ennå er usikkert om den vil overleve. Interessen har vært enorm for sjiraffen og den har mottatt bli-frisk brev fra hele landet . Parken tør heller ikke la publikum komme inn for å se henne.

- Vi kaller henne bare sjiraffungen. Hvis hun blir bedre skal vi kanskje gi henne et navn, men vi synes det er for tidlig, sier Ølberg til avisa.

Ikke kontakt med mora

Hvis sjiraffungen blir bedre skal dyrepasserne også vurdere å sette henne i kontakt med mora, men foreløpig kan det være for farlig.

- Hun må bli sterkere før vi prøver å introdusere de to for hverandre igjen. Nå er hun svært slapp, men går rundt hvis vi holder henne oppe, sier Ølberg.

null
Spiller nå
Lett å få flyskrekk av dette - men det finnes råd 00:41
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 15 1,62 kr
Dyrest kl. 08 2,15 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,3 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,6 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %