Hopp til innhold

Klare for Beijing

Her er egdene som kan pakke kofferten og reise til OL i Beijing.

Sørlandske OL-deltakere 2008

Sørlandets OL-deltagere 2008

Foto: grafikk: Lene Tønnesen / NRK

Ni Aust- og Vest-egder er uttatt til de olympiske lekene i Beijing, som arrangeres fra 8. til 24. august.

Her er de ni:

Andreas Thorkildsen (26):

Det kanskje aller største gull-håpet er Kristiansand-gutten Andreas Thorkildsen. Spydkasteren har vært variabel i prestasjonene i år, men under gårsdagens DN-gala i Stockholm gikk han likegodt helt til topps med et vinnerkast på 87.73 meter. OL-formen er med andre ord i anmars. Thorkildsen er regjerende OL-mester etter at han sensasjonelt vant gullet i Athen for fire år siden.

Nila Håkedal (29):

Ble klar for OL-spill i siste time. Deltar i sandvolleyball med makker Ingrid Tørlen. Kristiansand-jenta ble sammen med nevnte Tørlen nummer 22 i OL for fire år siden, og mye skal til for at de norske strandløvene klarer å hevde seg i toppen i Beijing.

Eirik Verås Larsen (32):

Den meritterte kajakk-padleren fra Flekkfjord er også regjerende olympisk mester. I Athen gikk han til topps på K-1 1000-meter, mens han nøyde seg med bronsemedaljen på K-2 500-meter. Også i Beijing er han en het medaljekandidat.

Lundetvillingene (28):

Søstrene Katrine og Kristine Lunde fra Kristiansand er OL-debutanter. Håndball-jentene greide ikke å kvalifisere seg for fire år siden. OL-gull er det eneste de norske håndball-jentene mangler i premiesamlingen, og det gjør nok at Marit Breiviks mannskap vil være ekstra hissig på å gå til topps i Kina.

Ida Marcussen (20):

Det yngste Sørlands-håpet deltar i sju-kamp. Kan ikke hevde seg i toppen, men vil få nyttig mesterskaps-erfaring. Ungjenta fra Kristiansand har gode minner fra Beijing, hvor tok sølv i junior-VM i 2006.

Thor Hushovd (30):

Trenger egentlig ingen nærmere introduksjon. Grimstad-syklisten har blant annet vunnet én etappe i årets Tour de France, og det blir spennende å se hva han kan få utrettet i OL. Kan lide av at han kommer omtrent rett fra knallharde etapper i Tour de France.

NB: Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) har på grunn av stridigheter med Tour de France-arrangøren ASO truet med å utestenge profflagene fra OL, men det skal mye til for at de gjør alvor av truslene.

Lene Mykjåland (21) og Ingvild Stensland (27) :

Fotballjentene er også medaljekandidater i Kina. I Sydney for åtte år siden ble det gull, mens Norge ikke var med i OL i Athen. Norge er ikke blant de aller største favorittene i OL, men bli ikke overrasket om det blir medaljesus også i Beijing. I OL er både Mykjåland fra Kristiansand og Stensland fra Lyngdal debutanter i OL-sammenheng.

NB: Det har i ettertid kommet frem at Thor Hushovd trekker seg fra OL av helsemessige årsaker. Det vil derfor bli åtte utøvere fra Sørlandet i Beijing.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
Hvem er NRKs nye ekspert? 00:45
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 23 1,14 kr
Dyrest kl. 07 1,48 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 5,8 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,7 kr En vask
  • Varmeovn 1,4 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Feb 2023 – feb 2024
    + 6,3 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 5,5 %