Hopp til innhold

Canal Street for barn

Canal Street lanserer BarneStreet for å tilfredsstille små festivalentusiaster.

Folksomt i Canal Street paraden

Det er alltid folksomt og mye liv under Canal Street-paraden i Arendal.

Foto: Pål Tegnander / NRK

Pressebilde Ila Auto

Canal Street satser på at Ila Auto skal fenge barna på BarneStreet.

Canal Street-festivalen i Arendal får nå en egen satsing på barn.

- BarneStreet blir en flott liten festival for barna, med flere programposter hver eneste dag som sjørøvertokt, teater, rockeskole, konserter, barneparade, Nelaugtur, og mye morsomt.

Det sier leder av Canal Street Mats Aronsen.

BarneStreet vil også ha sin egen faste plass på festivalområdet på Kanalplassen.

Tilbud til barna

- Mens Canal Street i mange år har tilfredstilt behovene til det voksne publikum, har barna blitt ”avspist” med kun få konserter, sier Aronsen.

Han sier festivalen forsøkte å gjøre noe med dette i 2007 og ønsker nå å satse ordentlig, og lanserer derfor barnas egen festival, BarneStreet.

Marianne Løge Hedmann, Anita Øgård og Ingvild Velure blir ledere for BarneStreet.

Familietur til Nelaug

I samarbeid med Arendal og Omegn Turistforening og Arendalsbanens Venner blir det tur til Nelaug, der det blir basecamp med bål og mat, klatrevegg, kanopadling og konsert med Ila Auto. Turen går med buss og tog, og for de som vil er det mulig å sykle tilbake fra Nelaug.

Sjørøvertokt

Hver dag vil det gå Sjørøvertokt med Boy Leslie og Den Gyldne Trompet med kaptein Stein Gal fra Pollen. Den gylne trompet er en sjørøverforestilling som tar med barn og voksne på eventyr ut på de sju hav. Kaptein Stein Gal har funnet en ny skatt som han trenger hjelp til og finne. Stein Gal er en av de farligste sjørøverkapteinene som noen gang har levd, men han er også stein gal.....

De tre små fisk

De tre små fisk er historien om de tre små fisk som lærer at det er sunt å svømme. De har en klok mammafisk som lærer dem dette, og familien ellers består av den franske sypiken Francoise, den litt umusikalske berggylten Bernt og den svært aktive makrellen Mikkel. Dette er en liten familieforestilling til glede for store og små, og vil settes opp 3-4 dager under festivalen.

Rockeskole

I samarbeid med Arendal Rock klubb arrangeres rockeskole for barn mandag og fredag i festivalteltet på Kanalplassen. Her vil det være anledning til å lære seg å spille sammen med flinke instruktører.

Bok- og tegnekrok

BarneStreet vil markere seg på Kanalplassen med eget tegneverksted og bok-krok der Arendal Bibliotek vil være til stede med bøker og aktiviteter.

Badeblues og plaskejazz

Den tradisjonsrike konserten på Merdø på avslutningssøndagen har alltid hatt en hyggelig og avslappende profil. I år satser man på å gi barna også noe eget, både ved å ta dem ut til Merdø med Sjørøverskuta og Kaptein Stein Gal, og med eget program.

Siste nytt fra NRK Sørlandet

null
Spiller nå
NRK Forklarer: Baneheia-saken 01:05
Neste

Økonomistatus

Strømpris i dag

Inkludert avgifter

Billigst kl. 14 1,31 kr
Dyrest kl. 08 1,56 kr

Strømkostnader nå

  • Steke pizza 0,6 kr 25 min.
  • Dusje 6,2 kr 10 min. / 100 liter vann
  • Vaske klær 0,8 kr En vask
  • Varmeovn 1,5 kr 1000w, en time

Styringsrenta i prosent

Høyere styringsrente betyr økte utgifter dersom en har boliglån

Økte matpriser

Hvor mye matprisene har økt det siste året, sammenlighet med lønnsutvikling

  • Matvarer Mars 2023 – mars 2024
    + 6,1 %
  • Lønnsutvikling Anslag for 2024
    + 4,9 %